Mulți copii care își doresc să cunoască lumea magică a plantelor și a arborilor s-au înscris la Atelierul „Magia Plantelor”, la Muzeul de Științele Naturii, ce se desfășoară în perioada 14 – 18 iulie (prima serie) și în perioada 4 – 8 august 2025 (a doua serie).
Sub îndrumarea muzeografului Lili Flutur, copiii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani explorează și învață lucruri noi despre natură, într-un mod distractiv. În program sunt incluse activități practice în muzeu și în natură.
„Micii noștri exploratori au avut ocazia să observe deja rășinoasele în mediul lor natural, învățând despre structura și importanța acestora în ecosistem. Cu entuziasm, copiii au colecționat frunze pentru ierbarele lor și au ascultat curiozități și secrete despre fiecare plantă, arbust sau copăcel. Copacul dorințelor a adunat noi bilețele, notate cu pasiune de fiecare participant. Cei mici vor descoperi în continuare secrete din lumea magică a plantelor”, a apus muzeograful Lili Flutur.
Organizatorii și-au propus să-i învețe pe copii lucruri noi despre plante: cum se colectează, se presează și se adună într-un ierbar și mai ales cum se pot realiza diverse obiecte (semne de carte, brelocuri, felicitări, tablouri) cu plante presate. Toate aceste lucruri vor fi învățate într-un mod atractiv pentru copii, care vor forma echipe ce se vor întrece în probe de cunoștințe despre muzeu, jocuri sportive și de aptitudini.
„Am făcut deja o incursiune în lumea copacilor cu frunze căzătoare. Copiii au aflat lucruri interesante despre fag și carpen, despre tei și mesteacăn, stejar și castan. Fructele castanilor și fagilor se deschid singure, iar floricelele de tei și salcâm pot fi mâncate și de către oameni. Copiii au aflat că lemnul de carpen este dur, iar scoarța de platan se desprinde în fâșii. După o plimbare plină de energie a urmat o activitate practică, îndrăgită de copii, realizarea de semne de carte din plante uscate și presate”, a completat Lili Flutur. „Magia Platelor” – atelier de vară - continuă, evenimentul fiind organizat de Muzeul Național al Bucovinei, prin Muzeul de Științele Naturii.