Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) organizează vineri, 30 mai, în intervalul 9:00-16:00, evenimentul intitulat „Împreună pentru excelență în cariera de cercetător”, dedicat orientării, colaborării și inovării. Acesta reprezintă un eveniment organizat în cadrul proiectului COACH-USV – Centrul de orientare, asociere și consiliere în cariera de cercetător pentru Regiunea de Dezvoltare Nord-Est a României.
Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Investiția 8 – Dezvoltarea rețelei de centre de orientare în cariera de cercetător ca parte a Era Talent Platform.
În acest an evenimentul reunește reprezentanți ai centrelor universitare şi de cercetare din Regiunea de Nord-Est a României și nu numai, precum și manageri de proiecte științifice de referință, cu scopul de a susține orientarea în cariera de cercetător, colaborarea interinstituțională și promovarea cercetării de înalt nivel.
Programul cuprinde prezentarea a peste zece proiecte științifice finanțate prin PNRR-I8, susținute de echipe de cercetători de la Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” Iași, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. Va avea loc, de asemenea, promovarea centrelor de orientare în cariera de cercetător din: Sibiu (Centrul COCerc), București (Centrul SciResCareer), Cluj-Napoca (Centrul UBB-CORE) și Suceava (Centrul COACH-USV). Fiecare prezentare va fi urmată de câte o sesiune interactivă de întrebări și răspunsuri, fiind o ocazie bună de networking academic şi schimb de bune practici.
Vorbind despre Proiectul COACH-USV, acesta urmărește dezvoltarea unei infrastructuri de sprijin pentru studenți, masteranzi, doctoranzi, post-doctoranzi și tineri cercetători din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est a României, oferind servicii de consiliere psiho-socio-juridică, profesională, mentorat, informare și sprijin în parcursul academic și în alegerea unei cariere în domeniul cercetării. Proiectul vizează, în egală măsură, stimularea interesului liceenilor pentru cercetare, promovarea în mass-media a cercetătorilor cu rezultate științifice marcante și coagularea unei comunități științifice regionale coerente și inovative, în concordanță cu direcțiile strategice europene și naționale în domeniul cercetării și inovării.