Toyota C-HR Hybrid
Toyota C-HR Hybrid
Toyota C-HR Hybrid
 
sâmbătă, 24 mai 2025 - Anul XXX, nr. 120 (8955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta5,055 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4541 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

La final de mai

Condiții de iarnă extremă întâmpinate de un alergător montan care a parcurs în aceeași zi Rarăul, Giumalăul și Pietrosul Bistriței

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pasionații de alergare montană – un sport dificil, care implică o bună gestionare a resurselor fizice și nu numai, dar care compensează prin frumusețea peisajelor, a locurilor parcurse și bucuria de a depăși propriile limite – întâmpină condiții extreme, de iarnă adevărată, chiar de suntem la finele lunii mai.

Un sucevean care a descoperit această pasiune târziu, pe la 40 de ani, a parcurs recent, singur, un traseu montan dificil, pe trei culmi cu renume - Rarăul, Giumalăul și Pietrosul Bistriței.

Chiar de se aștepta să fie frig, ținând cont și de altitudine, condițiile grele de iarnă pe care le-a întâmpinat, cu zăpadă de aproape jumătate de metru grosime, vânt năprasnic și temperaturi cu minus, l-au surprins și i-au crescut gradul de dificultate al misiunii.

Așa se face că cei aproximativ 70 de km de traseu pe cele trei creste montane le-a parcurs în 12 ore, cu opriri la mașină, pentru schimbarea echipamentelor ude cu altele uscate, hidratare și alimentare.

”Am alergat în buclă, pe fiecare vârf montan în parte, cu oprire la mașină. Inițial, am lansat o provocare printre prieteni cărora le place să bată munții, să mi se alăture pe acest traseu, dar la final am rămas doar eu... Principala provocare într-o asemenea situație nu e de timp, ci să te descurci singur, în condiții nu tocmai favorabile, care impun un efort considerabil. La prima urcare aveam -2 grade, pe Giumalău erau -10 grade Celsius, cu vizibilitate redusă, viscol și jumătate de metru zăpadă... E genul de nebunie pe care nu o faci decât cu o pregătire serioasă, atât la nivel fizic, cât și mental”, spune Alin Atănăsoaie, managerul unei firme din Suceava.

Acesta îndeamnă cât mai mulți suceveni să se apuce de alergări, pentru binele lor, sugerându-le să se alăture comunităților existente în  zonă, precum TRIB, care organizează fel de fel de competiții, antrenamente comune și evenimente care adună grupuri interesante.

Așa a procedat și el, când s-a apucat de acest sport, cu aproape șase ani în urmă.

”M-am lăsat de fumat, de băut și am slăbit câteva zeci de kg”, recunoaște fără ascunzișuri Alin Atănăsoaie, căruia alergarea montană i-a schimbat viața și l-a adus într-o formă fizică maximă, la o vârstă la care majoritatea oamenilor sunt deja într-o perioadă de declin și se confruntă cu un metabolism tot mai încetinit.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condiții de iarnă extremă întâmpinate de un alergător montan care a parcurs în aceeași zi Rarăul, Giumalăul și Pietrosul Bistriței.
 Vizualizări articol: 107 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Condiții de iarnă extremă întâmpinate de un alergător montan care a parcurs în aceeași zi Rarăul, Giumalăul și Pietrosul Bistriței0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei