Toyota C-HR Hybrid
Toyota C-HR Hybrid
Toyota C-HR Hybrid
 
vineri, 23 mai 2025 - Anul XXX, nr. 119 (8954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta5,0564 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4749 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alianța Franceză

Colocviul franco-român în științele informării și ale comunicării a debutat joi la USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul unei serii de evenimente naționale și internaționale organizate în cursul acestei primăveri la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), o mare importanță o are organizarea celei de a  XXVII-a ediții a prestigiosului Colocviu franco-român în științele informării și ale comunicării. Evenimentul care se derulează pe parcursul zilelor de 22 și 23 mai are ca temă ”Les récits médiatiques en régime de „post-vérité”/ Narațiunea mediatică din perspectiva „post-adevărului”.

În cadrul conferinței de presă din debutul evenimentului de prestigiu, organizat în premieră la Suceava, rectorul USV, prof. univ. dr. Mihai Dimian, a vorbit despre importanța evenimentului: „Colocviul aduce în prim plan nu doar teme filologice, ci teme de actualitate din zona de comunicare, într-o epocă, așa cum e și denumirea colocviului, post-adevăr, unde adevărul pare mai puțin important în fața comunicării, punându-se astăzi în discuție adevăruri absolute ale științei.”

Ediția din acest an a colocviului, itinerant în România, ajunge la Suceava după prestigioase ediții la București, Timișoara, Iași și Bacău, principalii organizatori fiind universitățile ”Côte d’Azur” Franța  și „Ștefan cel Mare” (USV)  Suceava – Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, cărora li s-au alăturat universitățile din Toulon, din București, „Al.I. Cuza” din Iași și Universitatea de Stat Moldova din Chișinău. Prof univ. dr. Sanda Maria Ardelean a vorbit despre participare în calitate de organizator: „Două universități partenere de peste 30 de ani, Nice și Suceava, într-un dialog european susținut. În realizarea acestui proiect, la care lucrăm împreună de un an de zile, a fost nevoie de timp, de dialog, de sinceritate, de armonizarea stilului de lucru și cred că universitatea din Suceava a corespuns nivelului și standardelor așteptărilor universității din Nice și ale partenerilor de organizare. USV a adus la rândul său cu ea universități din Republica Moldova sau din Ucraina și grație acestor universități noi am putut intra într-un proiect al Agenției Universitare a Francofoniei, care a finanțat acest colocviu, un schimb de idei și de activități între universitățile noastre, deosebit de interesant.”

 

· O participare numeroasă, cu aproape 60 de expuneri în cadrul colocviului

 

Despre colocviul franco-român organizat în premieră la Suceava a vorbit profesorul Nicolas Pelissier, principalul inițiator și organizator  al evenimentului, care a venit la Suceava și prin inițiativa mediului academic sucevean și al mediului academic de la Universitatea ”Cote d’Azur” din Nice. El a spus în deschiderea evenimentului: „Este o mare onoare pentru mine să mă aflu aici, iar tema colocviului din acest an este una de actualitate, pentru că reprezintă o mare problemă atât în Franța, cât și în România, în această perioadă post electorală intensă, alături de problema conflictului din Ucraina și războiul hibrid ce se poartă. O temă atrăgătoare pentru colegii mei, care au propus multe intervenții, aproape 60 la acest colocviu. Primele ediții ale colocviului au tratat acest subiect al mass-mediei în spațiul public la Universitatea București, iar această reîntoarcere asupra subiectului este foarte interesantă din punct de vedere științific.”

Evenimentul se desfășoară sub egida Agenției Universitare a Francofoniei, în cadrul proiectului de cercetare internațional „Discursuri în situații de criză și conflict în Europa de azi”, iar președintele Alianței Franceze,  lector univ. dr. Mariana Șovea a adăugat: „Pe parcursul celor două zile ne vom întâlni între ateliere paralele cu foarte mulți colegi din Franța, dar și din alte 6 țări. Vom dezbate teme de mare actualitate, care cred că interesează și publicul larg, nu doar pe cei din mediul academic.”

Prezentările și dezbaterile au loc în Amfiteatrul din Corpul E al USV, iar limbile de comunicare în cadrul dezbaterilor vor fi franceza, româna și engleza. Manifestarea  reunește peste 60 de participanți din Franța, Italia, Liban, Maroc, Republica Moldova, România, Slovacia și Ucraina.

Colocviul franco-român de la USV este susținut de Consiliul Județean Suceava, Primăria Municipiului Suceava și Alianța Franceză din Suceava, fiind inclus pe lista manifestărilor aprobate de Societatea Franceză a Științelor Informării și Comunicării (SFSIC).

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colocviul franco-român în științele informării și ale comunicării a debutat joi la USV.
 Vizualizări articol: 154 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Colocviul franco-român în științele informării și ale comunicării a debutat joi la USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei