Toyota C-HR Hybrid
Toyota C-HR Hybrid
Toyota C-HR Hybrid
 
sâmbătă, 24 mai 2025 - Anul XXX, nr. 120 (8955)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta5,055 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4541 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Programul Erasmus+ stimulează comunicarea și interacțiunea dintre elevi, la Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni

Mijlocul lunii mai (13-16 mai 20205) a însemnat pentru Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni o nouă întâlnire în cadrul parteneriatului Erasmus+ 2023-1-TR01-KA210-VET-000155550 “Strengthening Traditional Board Games through Vocational Education and Raising Awareness”, desfășurată în Turcia, la Zonguldak. 

Proiectul a fost promovat de către Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi – Turcia, împreună cu partenerii din Italia, Spania și România - Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni. Scopul acestuia este popularizarea, promovarea și valorificarea în mod digital a jocurilor de societate tradiționale. 

Organizatorii au invitat grupuri de elevi de la mai multe școli din orașul Zonguldak, dar și o delegație formată din 4 elevi și un profesor din regiunea Hatay, puternic afectată de cutremurul din 2023 din Turcia. Aceștia învață în schimburi, în școlile rămase în picioare, și au numeroase dificultăți în a se readapta la viața de după cutremur. Pentru ei, în mod special, această experiență educațională a însemnat un pas spre normalitate și spre integrarea în activități educative non-formale și colaborări internaționale.

Această întâlnire a cuprins demonstrații de jocuri de societate din Italia, Spania și România, urmate de un turneu cu premii, foarte disputat și apreciat de elevii participanți. Copiii au demonstrat că este foarte important să se vadă față în față, să se cunoască, să exerseze comunicarea și spiritul de fair-play. De asemenea, au interacționat bucuroși cu profesorii și educatorii din țările vizitatoare, s-au bucurat de momentele petrecute împreună și de premiile oferite câștigătorilor. 

Delegația română a cuprins trei membri. Ei au avut misiunea de a-i învăța pe participanți jocul „Nu te supăra, frate!” (cunoscut și ca LUDO), unul dintre jocurile copilăriei, destul de prezent și acum, în varianta fizică sau on-line. De asemenea, cei trei au arbitrat competiția de LUDO, în urma căreia câștigătorii au primit jocuri, dulciuri și rechizite aduse din România. Elevii înscriși și-au disputat fiecare mutare, cei de pe margine au urmărit cu pasiune jocul și și-au încurajat favoriții. A fost un succes garantat, elevii îndrăgind foarte tare această activitate.  

În încheierea vizitei, participanții (cadrele didactice și tinerii vizitatori din regiunea Hatay) au fost primiți la directoratul pentru educație al provinciei Zonguldak, ocazie cu care a fost subliniată importanța cooperării internaționale și a schimbului de bune practici în educația școlară și vocațională. De asemenea, gazdele i-au însoțit pe oaspeți într-o vizită la principalele obiective turistice ale zonei – peștera Gökgöl și Muzeul Mineritului.

Demn de menționat este faptul că la Colegiul „Vasile Lovinescu” din municipiul Fălticeni există un club de jocuri de societate, unde, periodic, elevii vin și joacă „Nu te supăra, frate!”, dar și jocurile din celelalte țări participante la proiect: ”El Cinquillo”, ”Scoppa” sau ”Mangala”. 

Desigur, activităţile proiectului contribuie din plin la stimularea interesului pentru învățare al elevilor, ceea ce le permite profesorilor să încerce diferite metode de predare, inspirate din strategia acestor jocuri.

 

Liana SĂVESCU-GHENGHEA

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programul Erasmus+ stimulează comunicarea și interacțiunea dintre elevi, la Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni.
 Vizualizări articol: 252 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Programul Erasmus+ stimulează comunicarea și interacțiunea dintre elevi, la Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Coltul cititorului

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei