Toyota C-HR Hybrid
Toyota C-HR Hybrid
Toyota C-HR Hybrid
 
vineri, 4 iul 2025 - Anul XXX, nr. 155 (8990)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta5,0603 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,2917 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Școala de vară „George Tofan” Suceava – ateliere, studiu interactiv și activități de formare pentru profesori

Vineri, 4 Iulie 2025 (10:40:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 30 iunie – 5 iulie 2025, Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava a organizat cea de-a IV-a ediție a Școlii de vară „George Tofan”, desfășurată sub tema „Educația – calitate și relevanță”.

Potrivit celor implicați, evenimentul s-a înscris deja în buna tradiție a formării profesionale din județul Suceava, consolidând o cultură a învățării continue și a colaborării autentice între cadrele didactice.

Găzduită de Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava, ediția din acest an a reunit un număr mare de participanți, cadre didactice din învățământul preuniversitar provenind din mai multe județe, motivate să exploreze noi direcții educaționale, să identifice soluții contextuale și să contribuie activ la definirea unui orizont educațional deschis, colaborativ și relevant.

Deschiderea festivă a reunit reprezentanți ai instituțiilor educaționale județene: prof. Traian-Alin Pușcă, director CCD „George Tofan” Suceava; prof. Ciprian Anton, inspector școlar general, IȘJ Suceava; prof. dr. Petru Crăciun, inspector școlar general adjunct, IȘJ Suceava; prof. Gabriel Matei, inspector școlar general adjunct, IȘJ Suceava; inspectorii școlari Tatiana Vîntur, Dorina Dulceac, Cristina-Maria Albu, Angelo Cătălin Bărbuță, Loredana Mihaela Ceică, Adriana Coțovanu, Ilie-Cristian Gorcea, prof. Gabriela Hisem, Laura Pintilie, Daniela Răileanu, prof. Constantin Tanasă, Constantin Tiron.

Programul Școlii de vară a inclus teme de actualitate și relevanță, susținute de formatori dedicați: incluziune educațională; comunicare eficientă; gestionarea emoțiilor; nutriție și stil de viață sănătos; relații școlare bazate pe reciprocitate, încredere și sens.

Printre lectorii și formatorii invitați s-au numărat: prof. Tatiana Vîntur, inspector școlar, ISJ Suceava; prof. Dorina Dulceac, inspector școlar, ISJ Suceava; asist. univ. Adriana Slusar, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava; prof. Daniela Zup, CCD „George Tofan” Suceava; prof. Dorina Cocari, CSEI Suceava; prof. înv. primar Dorina Fărtăiș, Școala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava; prof. înv. primar Lăcrămioara Vartolomei, Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava.

“Întregul demers s-a desfășurat într-o dinamică interactivă și deschisă, încurajând învățarea colaborativă, schimbul de idei și experiențe, precum și conturarea unor soluții educaționale adaptate nevoilor reale din școli.

Participanții au interacționat cu sens, într-un cadru care a stimulat implicarea și creativitatea didactică”, au transmis organizatorii.

Dimensiunea artistică a evenimentului a fost pusă în valoare de Grupul folcloric «Gura Izvorului», coordonat de prof. îndrumător Ilaria Pușcă, de la Școala Gimnazială Vatra Moldoviței, care a oferit participanților un moment vibrant de bucurie și conectare cu valorile culturale tradiționale.

Feedback-ul participanților a fost unul pozitiv: „Participarea la Școala de vară <George Tofan>, ediția a IV-a, a reprezentat o experiență formativă valoroasă, cu impact real asupra dezvoltării profesionale și personale. Temele abordate au fost actuale și captivante, susținute de formatori dedicați și bine pregătiți, care au creat o atmosferă de învățare colaborativă, motivantă și interactivă. Am apreciat dinamica activităților, diversitatea perspectivelor și accentul pus pe starea de bine, comunicarea eficientă și relevanța soluțiilor oferite. Evenimentul consolidează o cultură a formării continue și deschide noi orizonturi de reflecție și acțiune pentru profesori”.

Pe lângă dimensiunea profesională, Școala de vară a contribuit la creșterea stării de bine în comunitatea educațională, oferind momente de socializare și încurajând conectarea emoțională și profesională între participanți.

„Și această ediție reflectă implicarea instituției în sprijinirea cadrelor didactice în efortul lor de a transforma educația, prin interacțiune autentică, formare de calitate și deschidere către viitor”, a subliniat prof. Traian-Alin Pușcă, director CCD „George Tofan” Suceava

Diseminarea exemplelor de bună practică prezentate în cadrul Școlii de vară vor fi publicate în revista online Școala Bucovineană, sub egida Editurii „George Tofan” Suceava. De asemenea, și contribuțiile participanților sunt așteptate până la 15 august 2025, la adresa: scoala_de_vara@ccd-suceava.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Școala de vară „George Tofan” Suceava – ateliere, studiu interactiv și activități de formare pentru profesori.
 Vizualizări articol: 828 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Școala de vară „George Tofan” Suceava – ateliere, studiu interactiv și activități de formare pentru profesori5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei