Toyota C-HR Hybrid
Toyota C-HR Hybrid
Toyota C-HR Hybrid
 
miercuri, 2 iul 2025 - Anul XXX, nr. 153 (8988)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta5,0772 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,2958 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Ediția a XI-a

Participanți din toată țara, la Festivalul concurs „Regina Sânzienelor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

”A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi fost, nu am povesti” spun organizatorii ediției a XI-a a Festivalului Național Concurs „Regina Sânzienelor”, desfășurat recent la Rădăuți, organizat de Asociația Culturală „Regatul Sânzienelor”.

Evenimentul desfășurat la Pensiunea Țărăncuța a adunat oameni frumoși din toate colțurile țării pentru a celebra zânele bune ale românilor, Sânzienele.

Fiecare ediție a festivalului vine cu o temă, care anul acesta a fost „Simboluri ale românilor”. Generoasa temă a adus pe scena festivalului oameni valoroși, care și-au dedicat viața culturii și educației. Clementina Tudor, manager al Centrului Cultural „Ionel Perlea” Ialomița, a vorbit despre Mihai Viteazul și despre Orașul (Târgul) de Floci, locul nașterii marelui voievod, venind însoțită de trupa de teatru „Ionel Perlea” Drama Club. Maestrul Valeru Ciurea, de la Centrul Județean de Cultură și Artă Olt, a povestit despre Constantin Brâncuși, despre care a realizat și un film impresionant.

Ingrid Istrate, sportivă de performanță și manager al Clubului Sportiv Municipal Onești, a vorbit despre Nadia Comăneci (fosta sa colegă) ca simbol al românilor și a venit la festival însoțită fetițele de la lotul național olimpic de gimnastică, ale căror demonstrații au fost răsplătite cu ropote de aplauze de spectatori.

Sensibila și talentata Adela Șulea a vorbit cu pasiune despre Mihai Eminescu. Marta Sofia Sîrbu, din Iași, studentă la Conservator, l-a adus la festival pe marele Enescu și tot despre maestru a vorbit Angela Silion, din Focșani. Maria Laura Negru, singura medie de 10 a Sucevei în 2024 la examenul de bacalaureat, studentă a Universității de Medicină „Carol Davila” din Iași, a povestit despre George Emil Palade, laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie sau Medicină. Dragoș Ieremie, un copil excepțional pasionat de aviație, elev al Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, a vorbit despre Traian Vuia, un pionier al aviației mondiale.

Despre ”Credința ca simbol al românilor” au vorbit Elena Negru (ambasadoare a Bucovinei) și părintele Ciprian Casian Calancea, susținuți de Grupul „Bilcuța”, pe care ea îl coordonează.

Elena Nandriș și Grupul „Urmașii lui Ștefan” din Mahala, Regiunea Cernăuți, au povestit despre tragica deportare a Aniței Nandriș și despre cei „20 de ani în Siberia”, iar minunata Carolina Jitaru a încălzit inimile celor prezenți cu vocea ei caldă.

Maestrul Laurențiu Palade și Corul Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani au susținut mai multe momente care au însuflețit întreaga audiență și care au fost răsplătite cu aplauze furtunoase. Iar învățătoarea Corina Palade din Botoșani a venit însoțită de elevii săi ce au recitat și cântat versuri ale poetului nepereche Mihai Eminescu.

Ansamblul „Flori Vicovene”, coordonat de Liliana Ursachi, a reamintit momentul cu care au câștigat anul trecut marele premiu la Secțiunea „Grup”, în vreme ce corul „Voineștenii Covasnei” a adus lacrimi de emoție participanților la festival.

Ediția de anul acesta a inclus și un concurs gastronomic între 11 localități bucovinene, la care s-a adăugat comuna Bogdan Vodă din Maramureș. Tot de acolo a fost prezent și Ansamblul „Voievozii”, condus de Anuța Bușta.

”Deși a fost un concurs, toți participanții sunt câștigători, toți merită laude și le mulțumim din suflet pentru deschiderea cu care au acceptat să vină la festival. Mândră Bucovină, cinste oamenilor care te locuiesc, vrednici bucovineni care au adus la cea de-a XI-a ediție a festivalului tot ce au comunitățile lor mai frumos: tradiții și obiceiuri, costume scoase din lăzile de zestre identitare și, mai presus de toate, gospodinele și gospodarii făuritori de bine și de frumos! Vă mulțumim!”, au transmis reprezentanții Regatului Sânzienelor, Dumitru și Elena Parasca.

 

Câștigătorii Festivalului Concurs „Regina Sânzienelor” ediția XI

 

La cea de-a a XI-a ediție a Festivalului Național Concurs „Regina Sânzienelor”, juriul a decis că Regina Sânzienelor este Adela Șulea (Suceava), Prințesa Sânzienelor este Alessia-Ioana Zoița (loc. Slatina, Suceava), marele premiu la Secțiunea „Grup” a plecat la micile gimnaste de la CSM Onești, iar premiul I la Secțiunea „Costume inspirate din mitologia românească” a fost adjudecat de Mario Oancea (Slobozia, Ialomița).

”Felicitări tuturor, indiferent de premiul primit! Toți sunteți câștigători!”, a concluzionat Dumitru Parasca, care a mulțumit tuturor celor care l-au sprijinit atât în prezent, cât și de la prima ediție a festivalului.

”Ș-am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea așa. Să ne revedem cu bine anul viitor, la cea de-a XII-a ediție a festivalului!”, au adăugat organizatorii ineditului festival care a crescut frumos an de an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Participanți din toată țara, la Festivalul concurs „Regina Sânzienelor”.
 Vizualizări articol: 615 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Participanți din toată țara, la Festivalul concurs „Regina Sânzienelor”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei