Toyota C-HR Hybrid
Toyota C-HR Hybrid
Toyota C-HR Hybrid
 
marţi, 27 mai 2025 - Anul XXX, nr. 122 (8957)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta5,0553 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4593 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Limba și literatura română și religie

Trei mențiuni și un premiu special pentru elevii suceveni, la etapa națională a Olimpiadei „Cultură și spiritualitate românească”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii suceveni au obținut trei mențiuni și un premiu special la etapa națională a Olimpiadei Interdisciplinare „Cultură și spiritualitate românească” (limba și literatura română și religie) pentru elevii de gimnaziu, competiție ce a avut loc, în perioada 21-25 mai 2025, la Suceava.

Festivitatea de premiere a avut loc sâmbătă, 24 mai, în Aula Magna a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, unde au fost anunțați câștigătorii. Rezultatele elevilor suceveni: Mențiune, Anamaria Burac, cl. a V-a, Școala Gimnazială Măriței, coord. prof. Ionela Arganișciuc și prof. George Galan; Mențiune,Andreea-Iustina Podaru, clasa a VI-a,Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, coord. prof. Angela-Brîndușa Zegrea și prof. Irina Buta; Mențiune,Cristina Radion, clasa a VII-a,Școala Gimnazială Manolea, coord. prof.Doina Flămîndu și prof. Iulian Popa; Premiu special „Sfântul Ierarh Dosoftei, Mitropolitul Moldovei”, Nicolaie Prigoreanu, clasa a VIII-a,Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, coord. prof.Ana Paula Nastase și prof. Mihaela Căpitan.

De asemenea, fiecare dintre elevi a obținut Diploma „Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava”, „pentru păstrarea, cunoaşterea, trăirea şi promovarea adevărului de credinţă, pentru asumarea şi susţinerea propriei identităţi duhovnicești şi pentru sensibilitate faţă de literatura sacră”.

Lotul a fost însoțit de prof. Iulian Popa, de la Școala Gimnazială Oniceni, și coordonat de prof. Mihaela Acatrinei, insp. școlar pentru limba și literatura română, prof. Cristian Gorcea, insp. școlar pentru limba și literatura română, prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar pentru religie.

În deschiderea Festivității de premiere a Olimpiadei „Cultură și spiritualitate românească”, în Aula Magna a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Grupul vocal-tradițional „Ai lui Ștefan, noi oșteni” al Liceului Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus, coordonat de profesorul Vasile Schipor, a susținut un scurt moment muzical. Moderatorul evenimentului a fost prof. Daniela Ceredeev, inspector școlar pentru disciplina religie din cadrul IȘJ Suceava, care, la final, a transmis „Felicitări multiple tuturor participanților și recunoștință întreagă tuturor celor care au făcut posibilă bucuria lor”.

 

 

  • Premii

 

În cadrul festivității de premiere, elevilor participanți li s-au acordat mai multe categorii de premii, respectiv: premiile I, II, III și Mențiuni ale Ministerului Educației și Cercetării; Diploma și Medalia „Anului omagial al Centenarului Patriarhiei Române”, oferite de Patriarhia Română elevilor care s-au clasat pe primele trei locuri, la fiecare clasă; 65 de premii speciale „Sfântul Ierarh Dosoftei, Mitropolitul Moldovei” oferite de organizatorii competiției, Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Aceiași organizatori au acordat și 296 de Diplome „Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava”, fiecare elev participant primind pe lângă o astfel de recunoaștere și câte un pachet de cărți. De asemenea, au fost oferite 45 de Diplome „Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” și tot atâtea pachete de cărți profesorilor însoțitori ai loturilor de participanți.

Premiile valorice care au însoțit premiile speciale și pachetele de cărți pentru toți elevii participanți și pentru profesorii însoțitori au fost oferite de Mănăstirea Putna, Protopopiatul Suceava I, Mănăstirea Cămârzani, Mănăstirea Dragomirna, Parohia „Sfântul Ilie” Rădăuți și de profesori, cei mai mulți dintre ei de religie, din județul Suceava.

 

  • Organizatori

 

Conform purtătorului de cuvânt al IȘJ Suceava, inspectorul școlar prof. Tatiana Vîntur, această etapă a competiției s-a desfășurat la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” din municipiul Suceava, cu sprijinul și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, și a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin Sectorul Cultural, Sectorul Educațional-Teologic și Sectorul Media și comunicare.

La această etapă a competiției interdisciplinare au participat 296 de elevi din clasele V-VIII, din toate județele țării și din municipiul București.

„Olimpiada a valorificat personalitatea culturală deschisă, flexibilă, a elevilor capabili de performanţă din învăţământul preuniversitar și a antrenat elevi creativi, cu un orizont cultural bine articulat, cu competențe remarcabile de valorificare a elementelor de antropologie culturală din programele disciplinelor limba şi literatură română şi religie. Fiecare participant a putut proba abilităţi de documentare, de lectură şi de interpretare a mesajului textului literar cu tematică sacră şi a textului nonliterar despre lume, corelate cu categorii estetice referențiale: bine, frumos, adevăr”, a completat Tatiana Vîntur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei mențiuni și un premiu special pentru elevii suceveni, la etapa națională a Olimpiadei „Cultură și spiritualitate românească”.
 Vizualizări articol: 422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei mențiuni și un premiu special pentru elevii suceveni, la etapa națională a Olimpiadei „Cultură și spiritualitate românească”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei