Toyota C-HR Hybrid
Toyota C-HR Hybrid
Toyota C-HR Hybrid
 
miercuri, 23 apr 2025 - Anul XXX, nr. 93 (8928)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta5,0722 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,3658 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Cum ne alegem echipa favorită? Sau ne alege ea pe noi?

 

A fi suporterul unei echipe sportive are implicații emoționale și sociale profunde. În foarte multe cazuri, ne identificăm cu clubul pe care îl susținem. Astfel, după ce favoriții câștigă un meci important, se întâmplă ca cei cu care intrăm în contact să ne spună: „Bravo, ați câștigat ieri!”.

Există și reversul medaliei. După o înfrângere umilitoare, parcă nici nu mai vrem să ieșim din casă, tocmai pentru că ni se va reproșa: „Ce bătaie ați luat!”. Deși fanul nu are nicio contribuție directă la succesul sau insuccesul din teren al echipei favorite, rezultatele acesteia se transferă asupra imaginii lui.

Cine nu este în mijlocul fenomenului nu poate înțelege acest lucru. De aceea, atunci când vede pe altcineva exteriorizându-se în timpul unui meci, îi spune: „Ce te consumi atât? Îți dau ție ceva ăia dacă vor câștiga?”.

Echipa este un ambasador al comunității

Iubirea pentru echipa favorită este trăită încă din copilărie și nu seamănă deloc cu dragostea clasică. Sunt extrem de rare cazurile în care cineva s-a „despărțit” de echipa pe care o susținea și a început să țină cu altă echipă pentru că favoriții anteriori aveau rezultate slabe. Nu există această alegere, întrucât creierul nu poate comanda inimii atunci când este vorba de sport.

Probabil că opt din zece pasionați de sport nu își mai amintesc de ce au ales, la un moment dat, să susțină o anumită echipă. Locația geografică este unul dintre cei mai comuni factori care influențează loialitatea față de o echipă sportivă. Mulți fani susțin echipa cea mai apropiată de ei, deoarece acest lucru poate crea un sentiment de comunitate și mândrie.

Echipa este un ambasador al orașului, pune respectiva urbe pe hartă. Sucevenii, de exemplu, țin în primul rând cu echipele locale precum FC Cetate Suceava sau CSM Bucovina Rădăuți. Mulți dintre ei au și o a doua echipă favorită la nivel național, aleasă în general în funcție de performanțe. Datorită faptului că este cea mai titrată formație pe plan intern, pentru că a câștigat Cupa Campionilor Europeni și pentru  că reprezintă România în cupele europene, FCSB are cei mai mulți fani în țară.

De obicei, fiul susține echipa favorită a tatălui

Puține activități în viață generează un sentiment de apartenență, creează camaraderie și provoacă discuții aprinse așa cum o face sportul profesionist. Participarea la meciuri alături de familie și prieteni, precum și împărtășirea momentelor bune și rele creează legături puternice și durabile. Astfel, mulți ajungi să țină cu echipa pe care o susțin părinții sau prietenii.

Este ceva normal ca fiul să țină cu aceeași echipă ca și tatăl. Desigur, există și excepții. „Noi suntem rapidiști din tată-n fiu, în afară de fiul meu, care e stelist", își spunea oful Nicolae Văcăroiu, fost prim-ministru al României.

Datele problemei se schimbă atunci când începe să te pasioneze un nou sport, pe care nu îl urmăreai în copilărie și care nu este foarte popular în familie. O simplă privire aruncată pe lista cu discipline de pe site-uri de case de pariuri online îți dezvăluie zeci de sporturi interesante. De unele poate că nici măcar nu ai auzit. Lacrosse, trotting, floorball sau netball au și ele fanii lor, care susțin fie echipe, fie sportivi (în cazul sporturilor individuale).

Este mai plăcut să ții cu echipa câștigătoare

Înțelegerea sporturilor nou descoperite restrânge opțiunile în ceea ce privește alegerea unei echipe favorite. Fiecare club are o istorie, cultură și tradiții unice. Unele echipe au avut succese memorabile și momente de glorie, în timp ce altele au avut jucători legendari care le-au purtat tricourile.

Evaluarea performanței actuale și a perspectivelor de viitor ale unei echipe este la fel de importantă ca înțelegerea trecutului său. Susținerea unei echipe care câștigă mai multe meciuri decât pierde este frecventă, pentru că, sincer, este mai plăcut să urmărești meciuri în care echipa ta câștigă.

Din compasiune, unii oameni susțin outsideri sau echipe cunoscute care nu reușesc să atingă succesul. Este de notorietate faptul că suporterii neutri susțin echipa mai slab cotată atunci când se uită la un meci. Dar aceasta este o observație off-topic. Vorbeam despre suporterii fideli unei anumite formații, cum sunt mulți dintre noi.

Dacă începem să ținem cu un club din primii ani de viață, fără să ne bazăm pe criterii raționale, ci doar pe o primă impresie, nu exagerăm dacă spunem că acea echipă ne-a ales pe noi, și nu invers.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum ne alegem echipa favorită? Sau ne alege ea pe noi?.
 Vizualizări articol: 56 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum ne alegem echipa favorită? Sau ne alege ea pe noi?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei