Remedii eficiente în prevenirea şi combaterea gripei:
Zincul - are proprietăţi antivirale. Acest mineral este capabil să distrugă formarea unor proteine care contribuie la multiplicarea virusurilor gripale.
Echinaceea - ajută la întărirea sistemului imunitar. Se administrează individual sau în combinaţie cu alte remedii naturale.
Vitamina C - poate preveni o răceală, şi poate scurta perioada de boală. Adulţilor li se recomandă un gram pe zi, iar copiilor - 500 de miligrame.
Socul – combate eficient virusurile gripale. Sucul de fructe de soc conservat în alcool (tinctură) are o acţiune antivirală, greu de egalat de orice alt remediu cunoscut. Dacă vreţi să preveniţi gripa, faceţi în timpul epidemiei o cură de două săptămâni cu tinctură de fructe de soc, în care să luaţi 3-6 linguri pe zi (diluate în apă). Daca deja aţi contactat gripa, puteţi lua 2 linguri de tinctură diluate în jumătate de pahar de apă, de 3-4 ori pe zi (la intervale de patru ore).
Mugurii şi mlădiţele de mesteacăn - tinctura realizată din părţile tinere se administrează 50 de picături din acest remediu, de trei ori pe zi, în cure de 1-2 luni. Amplifică imunitatea la nivelul cailor respiratorii medii şi superioare (locurile care sunt cele mai afectate într-o primă fază de infecţiile gripale). Este un excelent mijloc de prevenire a gripei.
Gingsengul – întăreşte sistemul imunitar, puternic vitalizant şi revigorator. Se consumă în dozele recomandate de specialist.
Usturoiul - prin substanţele volatile pe care le conţine şi care au darul de a distruge virusurile şi bacteriile, ţine la distanţă infecţiile respiratorii. Se consumă în scop profilactic doi căţei de usturoi pe zi (minim), mai ales în timpul epidemiilor de gripă.
Ceapa - opreşte gripa să afecteze arborele bronşic şi plămânii (ceaiul de ceapă fierbinte). Două cepe, cu tot cu coajă, se fierb un sfert de oră la foc mic în jumătate de litru de apă. Se strecoară preparatul, se îndulceşte cu miere şi se bea într-o singură repriză, cât mai fierbinte.
Hreanul - este un adevărat inamic al virusurilor care produc gripa. Se consumă pe parcursul zilei, 5 linguri de hrean ras, amestecate cu 3 linguri de miere. Are rol în prevenirea îmbolnăvirii în timpul epidemiilor de gripă.
Fructele de merişor sau infuzia din frunze de merişor (o lingură de plantă se pune într-un pahar cu apă fierbinte, se lasă la infuzat 30 de minute, apoi se strecoară; se iau câte două linguri de infuzie de patru-cinci ori pe zi). Merişorul se foloseşte şi în combinaţie cu frunze de fragi (în părţi egale) – o lingură din acest amestec se pune într-un pahar cu apă de izvor la care se adaugă miere şi se consumă câte un pahar de trei-patru ori pe zi.
Se recomandă utilizarea acestor remedii naturale, doar sub îndrumarea şi la recomandarea unui specialist în terapii alternative.
Mihai Marius MOISOIU
Terapeut – terapii alternative
WWW:NEARYOU.EU
TELEFON:0753937223