Toyota C-HR Hybrid
Toyota C-HR Hybrid
Toyota C-HR Hybrid
 
marţi, 26 feb 2008 - Anul XIII, nr. 47 (3728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta5,0692 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,3149 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Varicele, nu doar o problemă estetică (II)

Ce este de făcut

Metodele de tratament în cazul varicelor diferă în funcţie de stadiul bolii, dar şi de opţiunile pacientului. Există două tipuri de tratament: conservator şi curativ.

Tratamentul conservator presupune menţinerea sistemului venos intact şi încercarea de a echilibra circulaţia venoasă prin mijloace neinvazive. Numai că acestea se pot aplica în stadiile incipiente ale bolii. În primul rând, pacienţii trebuie să evite statul prelungit în picioare, iar în perioadele de repaus să ridice membrele inferioare deasupra orizontalei. Când sunt nevoiţi să stea în picioare, ei vor purta un ciorap elastic sau o faşă elastică. Pacienţii mai trebuie să evite expunerea la căldură excesivă, băile fierbinţi, sauna. O mare atenţie vor acorda controlului greutăţii corporale. Femeile predispuse la varice vor evita utilizarea anticoncepţionalelor, naşterea pe cale naturală. De asemenea nu este bine să poarte tocuri foarte înalte sau foarte joase.

Pentru stimularea circulaţiei venoase pacienţilor li se recomandă mersul pe jos, gimnastica medicală, hidroterapia, duşurile tonifiante şi odihna în pat.

În stadiile incipiente ale bolii, medicul poate prescrie medicamente flebotonice, hemoreologice sau anticoagulante.

 

CHIRURGIE. Tratamentul chirurgical presupune atât înlăturarea venelor varicoase, evitându-se astfel posibilitatea agravării bolii şi apariţia complicaţiilor, cât şi metode reconstructive. Cu ajutorul tratamentului chirurgical clasic se efectuează mici incizii şi se extirpă venele varicoase. Tratamentul chirurgical reconstructiv presupune efectuarea unor intervenţii de reconstrucţie valvulară la nivelul venelor afectate. Astfel, se restabileşte fluxul venos la nivelul venelor de calibru mare.

 

COMPLICAŢII. Cele mai frecvente complicaţii ale varicelor sunt dermatitele, ulcerul varicos, fistula cutanată (sângera­re la nivelul unui vas varicos lezat). O complicaţie serioasă este tromboflebita varicoasă, care dacă este neglijată poate avea risc letal din cauza complicaţiilor pulmonare.

 

FEMEI. Varicele apar mai frecvent la femei decât la bărbaţi. Studiile arată că boala afectează, în diferite stadii, 60%-65% dintre femei şi aproximativ 30% dintre bărbaţi. Balanţa înclină în favoarea femeilor pentru că ele prezintă factori de risc suplimentari: efectele perturbante ale sarcinii, modificările hormonale de la menopauză, utilizarea anticoncepţionalelor. Varicele pot apărea la orice vârstă, există chiar şi varice congenitale. În general, frecvenţa maximă de apariţie a varicelor la femei este în jurul vârstei de 30 de ani (după sarcină), în timp ce la bărbaţi frecvenţa apariţiei creşte după 40 de ani. Datele se referă la vârsta la care apar varicele, şi nu la vârsta la care pacienţii se prezintă la medic. Pentru că, de obicei, pacienţii ajung la medic chiar şi după zeci de ani de la declanşarea bolii.

 

LA MEDIC. Prima reacţie pe care pacientul trebuie să o aibă după constatarea apariţiei varicelor sau a simptomelor precoce de insuficienţă venoasă este prezentarea la medicul de familie. În cazul confirmării suspiciunii de boală este necesar un consult într-un serviciu specializat de chirurgie vasculară. În majoritatea cazurilor, un simplu consult este suficient pentru stabilirea diagnosticului de varice şi a atitudinii terapeutice. Uneori există şi situaţii când medicul specialist de chirurgie vasculară poate solicita investigaţii suplimentare (mai frecvent examen ecografic venos, flebografie).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Varicele, nu doar o problemă estetică (II).
 Vizualizări articol: 381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Varicele, nu doar o problemă estetică (II)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cartofi cu ficăţei, pipote şi inimi de pui 8 porţii - 60 minute 500g ficăţei de pui500g pipote şi inimi de pui2kg cartofi200g smântână1 leg. mărar7 căţei de usturoi100ml ulei± sare, piper Se fierb cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe, 20 de... Citeşte