Toyota C-HR Hybrid
Toyota C-HR Hybrid
Toyota C-HR Hybrid
 
vineri, 25 mar 2011 - Anul XVI, nr. 70 (4668)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta5,0725 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,3271 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Astăzi se mănâncă peşte

Peşte pe pat de legume la cuptor

Ingrediente:

4 fileuri de peşte alb (cam 200 grame fiecare)
3 roşii tăiate în sferturi
2 dovlecei tăiaţi în sferturi
2 cepe roşii tăiate în sferturi
60 ml ulei de măsline
câteva măsline fără sâmburi
1 căţel de usturoi mic, pisat
1 lingură suc de lămâie
1 lingură muştar
pătrunjel tocat fin

 

Mod de preparare

Preîncălziţi cuptorul la 200 grade Celsius. Amestecaţi într-o tavă/vas de copt dovleceii, ceapa, roşiile şi măslinele cu o lingură de ulei.
Cu uleiul rămas ungeţi fileurile de peşte şi aşezaţi-le deasupra patului de legume, apoi daţi la cuptor pentru 25-30 minute până când se pătrund toate ingredientele. Amestecaţi într-un bol usturoiul, sucul de lămâie, muştarul şi uleiul rămas pentru a face un sos.
Aranjaţi legumele pe patru farfurii şi deasupra puneţi câte un file de peşte, puneţi sos deasupra şi asezonaţi cu pătrunjel tocat.

 

File de peşte cu sos

Ingrediente: (pentru 4 porţii):
600 g roşii,
sare,
piper,
1 lingură pătrunjel verde tocat,
1 lingură busuioc verde tocat,
3 linguri ulei de măsline,
1 căpăţână usturoi,
600 g file de peşte (şalău,
merluciu etc. ).

 

Preparare:

1) Spălăm roşiile, le tăiem felii şi le aşezăm într-o formă unsă (rezistentă la foc). Punem sare şi piper.
2) Amestecăm verdeaţa cu uleiul, curăţăm usturoiul, iar căţeii se pun întregi, împreună cu uleiul peste feliile de roşii.
3) Încingem cuptorul la 200 grade şi lăsăm roşiile să se rumenească circa 5 minute.
4) Spălăm fileurile de peşte, le zvântăm, punem sare şi piper.
5) Aşezăm peştele peste stratul de roşii şi îl ungem cu puţină zeamă (din tavă).
6) Băgăm tava în cuptor timp de 15 minute

 

(sursa: www.reteteculinare.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Astăzi se mănâncă peşte.
 Vizualizări articol: 688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Astăzi se mănâncă peşte5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei