Programează un test drive cu SUV-ul Toyota Corolla Cross
Programează un test drive cu SUV-ul Toyota Corolla Cross
Programează un test drive cu SUV-ul Toyota Corolla Cross
 
marţi, 8 dec 2009 - Anul XIV, nr. 288 (4274)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9775 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,3787 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dulciuri de post

Tort cu nucă şi gem

Pentru foi:
3 ½ căni făină
1 cană zahăr
½ cană ulei
1 cană apă
1 cană nucă măcinată
1 linguriţă bicarbonat

Pentru umplutură:
800 gr gem acrişor
1 cană nucă măcinată

Pentru glazură:
250 gr zahăr pudră
6 linguri cacao
8 linguri apă clocotită
2 linguri ulei
100 gr frişcă pentru decor

Cum se prepară:
Se amestecă apa călduţă cu făina şi se adaugă pe rând zahărul, uleiul, nuca măcinată şi bicarbonatul stins cu oţet sau zeamă de lămâie.
Se lasă aluatul 1 oră la frigider şi în acest timp se amestecă gemul cu nuca măcinată.
Se împarte apoi aluatul în 5 bucăţi din care se întind 5 foi care se coc pe dosul tăvii de tort, la foc potrivit, 10-15 minute fiecare.
După ce s-au copt toate foile şi s-au răcit, se umplu cu compoziţia de gem. Pentru că foile sunt de post, ele vor fi puţin tari chiar dacă stau cu gem de pe o zi pe altă. De aceea, fiecare foaie se stropeşte cu 2-3 linguriţe de sirop fiert din apă, zahăr şi o esenţă de rom.
Se pregăteşte glazură: se amestecă apa clocotită cu zahărul, cacao şi uleiul şi se îmbracă tortul cu acest amestec. Se decorează cu nucă şi frişcă vegetală.

Se păstrează tortul acoperit cu o folie de plastic, la temperatura camerei şi nu la frigider.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dulciuri de post.
 Vizualizări articol: 879 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dulciuri de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei