Toyota C-HR Hybrid
Toyota C-HR Hybrid
Toyota C-HR Hybrid
 
vineri, 21 nov 2008 - Anul XIII, nr. 275 (3956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta5,0787 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,3463 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reţete de post (pentru dezlegare la peşte)

Peşte cu legume

Timp de preparare: 1/2 oră

Ingrediente: peste slab (ştiucă), 3-4 morcovi, 3-4 cartofi, sare

Ustensile de bucătărie: oală pentru fiert ingredientele

Pentru a prepara această reţetă dietetică de peşte cu legume, fierbem cartofii şi morcovii tăiaţi bucăţi mari şi îi scoatem pe un platou.

Fierbem peştele şi îl aşezăm în mijlocul legumelor, pe platou, după care presărăm un praf de sare. O putem condimenta, după gust, şi cu usturoi pisat.

(www.pofta-mare.ro)

 

File de peşte cu roşii

Ingrediente: (pentru 4 porţii)

600 g roşii,
sare,
piper,
1 lingură pătrunjel verde tocat,
1 lingură busuioc verde tocat,
3 linguri ulei de măsline,
1 căpăţână usturoi,
600 g file de peste (şalău,
merluciu etc.)

Preparare:

1) Spălăm roşiile, le tăiem felii şi le aşezăm într-o formă unsă (rezistentă la foc). Punem sare şi piper.
2) Amestecăm verdeaţa cu uleiul, curăţăm usturoiul, iar căţeii se pun întregi, împreună cu uleiul peste feliile de roşii.
3) Încingem cuptorul la 200 grade şi lăsăm roşiile să se rumenească circa 5 minute.
4) Spălăm fileurile de peşte, le zvântăm, punem sare şi piper.
5) Aşezăm peştele peste stratul de roşii şi îl ungem cu puţină zeamă (din tavă).
6) Băgăm tava în cuptor timp de 15 min.

Timp Preparare: 2 h

 

Prăjitură cu pere şi budincă de post

Ingrediente:

1 pachet aluat de foietaj (450gr),
4-5 pere,
5+3 linguri zahăr,
50 gr margarină,
1 plic zahăr vanilat,
1 plic praf de budincă de vanilie

Preparare:

1. Foile se lasă la dezgheţat şi când sunt încă foarte reci se aşează pe masă şi se taie fiecare foaie în două. Iar două dintre ele se taie sub forma de grătar.
2. Se prepară budinca după instrucţiunile de pe plic din praf de budincă, apă, zahăr vanilinat şi 3 linguri de zahăr. Se răceşte.
3. Se curăţă perele şi se taie cuburi.
4. Într-un vas se caramelizează margarina cu restul de zahăr rămas (5 linguri). Când caramelul are încă o culoare deschisă se adaugă perele şi se lasă pe foc până se resoarbe tot siropul şi caramelul se formează din nou. Amestecaţi între timp. Lăsaţi să se răcească.
5. Montaţi astfel: aşezaţi în tavă hârtie de copt şi cele doua foi necrestate. Repartizaţi budinca pe cele două foi. Iar perele aşezaţi-le deasupra. Închideţi cu foile grătar. Presaţi marginile ca să nu iasă umplutura.
6. Daţi la cuptor (preîncălzit) până se rumeneşte frumos. Chiar de la început aşezaţi sub tavă o tigăiţă cu apă să fie umed tot timpul în cuptor (creşte foaia mai frumos). Pofta buna!

Timp preparare: 1 h

(www.reteteculinare.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post (pentru dezlegare la peşte).
 Vizualizări articol: 305 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post (pentru dezlegare la peşte)0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei