Specializările Pedagogie, Calculatoare şi Drept conduc detaşat în preferinţele candidaţilor care şi-au depus dosarul de înscriere pentru admiterea la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV).
Pentru aceste programe de licenţă, numărul înscrişilor depăşeşte numărul locurilor fără taxă, departajarea urmând să se facă în funcţie de media de admitere. Cea mai mare concurenţă se înregistrează la Drept, unde sunt peste 130 de candidaţi şi doar 15 locuri bugetate, cei care rămân pe dinafară urmând să ocupe un loc cu taxă în limita a 50 de locuri.
Cei mai mulţi viitori studenţi au ales Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar, de la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, unde au fost depuse 171 de dosare. 42 de locuri fără taxă pune la bătaie USV pentru această specializare.
În topul preferinţelor candidaţilor (peste 150) se poziţionează şi specializarea Calculatoare, cu mare priză la absolvenţii de liceu în ultimii ani de zile. Mai mult, numărul locurilor bugetate este generos - 69, domeniul este unul actual, iar specialiştii buni sunt angajaţi încă de pe băncile facultăţii, astfel că viitorii boboci au destule motive pentru a alege acest program de studiu.
Contabilitate şi Informatică de gestiune (Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică) a adunat aproape 100 de candidaţi pentru cele 20 de locuri disponibile fără taxă şi 80 cu taxă.
Cea mai nouă specializare activată de Universitatea suceveană - Poliţie locală - stă foarte bine în preferinţele candidaţilor care şi-au depus dosarul de înscriere la USV, aceasta adunând 81 de candidaţi. Poliţie locală scoate la concurs 15 locuri bugetate şi 35 de locuri cu taxă.
La mare căutare printre absolvenţii de liceu au mai fost specializările Silvicultură, Kinetoterapie şi motricitate specială, Engleză - Germană / Română, Română / O limbă modernă (franceză, germană, spaniolă, italiană), Administraţie publică, Automatizări şi informatică aplicată.
La polul opus, foarte puţini viitori studenţi au optat pentru Relaţii internaţionale şi studii europene, specializare foarte vânată de absolvenţii de liceu în trecut, Limba franceză - O limbă şi literatură modernă (engleză/germană), Limba franceză - O limbă şi literatură modernă (spaniolă/ italiană), Filosofie, Electronică aplicată.
Confirmări pe loc până joi, 26 iulie
Pentru a deveni studenţi cu acte în regulă ai USV, candidaţii care se regăsesc pe listele USV trebuie să se înmatriculeze până joi, 27 iulie.
„Pentru a fi admişi, candidaţii înscrişi trebuie obligatoriu să se înmatriculeze, altfel vor pierde locul ocupat în urma înscrierii. Studenţii care ocupă, în urma înmatriculării, un loc cu taxă vor putea fi mutaţi pe un loc bugetat (fără taxă) în urma rezultatelor obţinute pe parcursul şcolarizării, chiar şi în timpul primului an de studii. De asemenea, lista studenţilor care ocupă un loc fără taxă se reface la începutul fiecărui an universitar, pe baza rezultatelor obţinute”, transmite USV.
Reamintim că a doua sesiune de admitere la USV va avea loc între 10-12/13 septembrie (fără sâmbătă şi duminică).
Informaţii legate de admiterea la USV, actualizate în timp real, pot fi accesate la adresa www.admitere.usv.ro.