Arhiva
EDITIA CURENTA
PRIMA PAGINA
Stiri locale
Ultima ora local
Editorial
Reportaj
Parerea lui Dan
Cioburi de metafora
LOCAL
Stiri
Interviu
Problema saptamanii
Jurnalist pentru o zi
Balurile Bobocilor
Ce mai citesc tinerii?
RUBRICI
Editorial
Coltul condeierului
Coltul cititorului
Presa veche
Ecologia iubirii
In cautarea raspunsului
Religie
ACTUALITATE
National
International
POLITIC
Local
National
Politica sub lupa
ECONOMIC
Local
National
SPORT
Local
National
International
Fotbal pe paine
CULTURAL
Local
National
Intrebari pentru suflet
Vrednici de Bucovina
Prin padurea de cuvinte
MAGAZIN
Fapt divers
Reteta zilei
Monden
Sanatate
Frumusete
O carte pe zi
PRO sanatate
joi, 22 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 223 (8140)
ANUNŢURI ONLINE:
•
Vindem 50 ari pământ arabil împreună cu...
•
S C 2 YOUNG DREAM SRL organizează...
•
Profesor Engleza ofer meditatii la...
•
Caut o persoana pentru ingrijirea...
•
Doamna 69 de ani pensionara inalta...
•
Doamna 69 de ani pensionara inalta...
•
Doamna 69 de ani pensionara inalta...
•
S C TEHNOELECTRIC SRL angajează:...
•
S C TEHNOELECTRIC SRL angajează:...
•
Se vinde ansamblu imobiliar de tip...
•
Vand 1434 mp teren intravilan...
Acum: 0°C.
La noapte: °C.
Meteo
Anunţuri Online
MonitorulTV
Album Foto
Horoscop
Redacţia
Publicitate
EUR:
5,0677 lei
USD:
4,3157 lei
Cocktail de creveți cu sos de cognac și portocală
Ingrediente: -1 kg creveți cruzi -100 ml cognac -zeama de la 2 portocale -sos de soia -orez basmatic -unt -verdeață -ulei de măsline Mod de preparare Se decortichează creveții, cozile se pun separat, iar restul de capuri și coji se pun la fiert cu: foaie de dafin, piper boabe, zeama de portocală, cognacul, sos de soia. Se lasă la fiert pana ce sosul...
Citeşte
7297 vizualizări
0 comentarii
Reţete precedente (Bucătăria pentru toţi):
Midii cu sos bulgăresc
Midii proaspete care le găsiți la magazinele specializate cu raion pescăresc. (Metro, Auchan, Selgros) Operații pregătitoare ...
Citeşte
7247 vizualizări
0 comentarii
Borș de pește dunărean
Prepararea acestui sortiment necesită minim patru feluri de pește (crap, caras, biban, știucă, somn). Materie primă: legume &ndash...
Citeşte
7263 vizualizări
0 comentarii
Păstrăv cu sos de hribi și smântână
Păstrăvul eviscerat se crestează, se condimentează cu sare și piper, se lasă la rece circa 30 de minute, după care se tapetează cu...
Citeşte
7626 vizualizări
0 comentarii
FOTO
Saramură dunăreană
Această rețetă adusă de pe meleagurile dobrogene și îmbunătățită, conține o gamă variată de pește proaspăt, cel puți...
Citeşte
1478 vizualizări
0 comentarii
Vinete în ulei de măsline (rețetă italiană veche)
Iuliana TIŢĂ
Această rețetă este una veche, italiană tradițională, din regiunea Puglia. Există și alte versiuni din alte părți ale Italiei...
Citeşte
9270 vizualizări
0 comentarii
Prăjitură împăturită cu morcov și magiun
Iuliana TIŢĂ
Este ușor de făcut, este gustoasă și puteți alege între aspectul rustic al plăcintei împăturite și cel elegant al...
Citeşte
8217 vizualizări
0 comentarii
Turtă dulce simplă și rapidă
Iuliana TIŢĂ
Pentru cei ce iubesc turta dulce simplă, din comerț, dar ar vrea să fie mai moale și mai aromată, ar dori să o pregătească acasă...
Citeşte
7738 vizualizări
0 comentarii
Linte verde bătută ( de post)
Iuliana TIŢĂ
Cei ce preferă fasolea bătută sigur vor găsi multe asemănări ale acestui preparat cu preferatul lor. Deosebirea este că lintea...
Citeşte
10741 vizualizări
0 comentarii
Mălai cu magiun (rețeta rapidă)
Iuliana TIŢĂ
Dacă vă e dor de mălaiul pe care îl făcea bunica, dar nu vă iese niciodată altceva decât un fel de mămăligă dulce și...
Citeşte
8031 vizualizări
0 comentarii
Napolitane cu ciocolată (de post)
Iuliana TIŢĂ
Este o rețetă veche, rapidă, ieftină, de post, foarte gustoasă și care nu cere pricepere în bucătărie. Napolitanele astfel...
Citeşte
8634 vizualizări
0 comentarii
Pește marinat în oțet (rețeta veche)
Iuliana TIŢĂ
Acesta este un preparat care ne va face să ne uităm zile în șir precum pisica la acvarii... Se face foarte ușor, dar așteptarea...
Citeşte
11456 vizualizări
0 comentarii
Ciocolata de casă cremoasă
Iuliana TIŢĂ
Oricine a încercat o rețetă de ciocolată de casă știe că rezultatul nu e mereu cel așteptat. Chiar dacă oricum iese...
Citeşte
9415 vizualizări
0 comentarii
Clătite de post cu apă minerală
Iuliana TIŢĂ
Se prăjesc puțin mai greu prin comparație cu clătitele clasice, dar au avantajul că nu devin deloc gumoase a doua zi. Sunt fragede...
Citeşte
8904 vizualizări
0 comentarii
Plăcintă cu răzălăi (de post)
Iuliana TIŢĂ
Este o prajitura de post din zona Timișoarei, simplă, economică și care rezistă mult la temperatura camerei. Se frăgezește abia...
Citeşte
8975 vizualizări
0 comentarii
Bulz sau ciuci cu brânză pentru grătar
Iuliana TIŢĂ
O surpriză plăcută la orice ieșire la grătar o putem face dacă aducem un preparat rustic pe care îl putem pregăti rapid...
Citeşte
9993 vizualizări
0 comentarii
Bomboane de casă cu nuci
Iuliana TIŢĂ
Se fac ușor, chiar dacă așteptarea între etape durează mai mult, și este aproape ca o joacă de copii ornarea lor. Sunt absolu...
Citeşte
8322 vizualizări
0 comentarii
Buturuga de ”marțipan românesc”
Desert fără coacere, extrem de gustos și bogat, acest tort-ruladă uimește de la prima înghițitură: este așa de bu...
Citeşte
8080 vizualizări
0 comentarii
Chifteluțe de post din fulgi de ovăz
Iuliana TIŢĂ
Sunt pufoase, ușoare și au gust de carne de pui. Ideal este să fie prăjite chiar înainte de consum, ca să fie crocante la...
Citeşte
12223 vizualizări
0 comentarii
Vărzări moldoveneşti (plăcinte de post)
Iuliana TIŢĂ
Sunt plăcinte din aluat de pâine uşor îmbunătăţit, umplute cu varză călită, care se fac mai ales în postul...
Citeşte
12480 vizualizări
0 comentarii
Barabule bătrânești
Iuliana TIŢĂ
Această rețetă este atât de simplă, încât nu îți vine să crezi că preparatul chiar este gustos. Este u...
Citeşte
4312 vizualizări
0 comentarii
Salată de vinete ușoară, cu susan și smântână
Iuliana TIŢĂ
Este o delicioasă adaptare a unei rețete turcești/grecești/arabe la ingrediente mai ușor de găsit prin magazinele românești...
Citeşte
9335 vizualizări
0 comentarii
Verze murate cu gutui
Iuliana TIŢĂ
Este una dintre acele conserve care se dovedesc nu doar gustoase, ci și atât de sănătoase încât devin adevărate...
Citeşte
9743 vizualizări
0 comentarii
Bostănei stecliți ( mâncare acrișoară de post)
Iuliana TIŢĂ
Această mâncare de dovlecei îi va convinge probabil pe toți cei care ocolesc dovleceii pe motiv că ar fi...
Citeşte
10187 vizualizări
0 comentarii
Mujdei copt
Iuliana TIŢĂ
Dacă ne place mult friptura cu usturoi, dar nu vrem să mirosim foarte neplăcut după masa copioasă, acest sos este o variantă...
Citeşte
3733 vizualizări
0 comentarii
Vinete cu legume, preparat de post ( imam bayaldî)
Iuliana TIŢĂ
Este o mâncare de post extrem de gustoasă, ușor de făcut și care valorifică perfect legumele proaspete de sezon. Este de...
Citeşte
10583 vizualizări
0 comentarii
Roşii murate
Iuliana TIŢĂ
Pentru cei ce nu prea iubesc gogonelele… dar ar gusta din când în când, pentru cei ce ar vrea să se...
Citeşte
5118 vizualizări
0 comentarii
Musaca de chiftele şi vinete
Iuliana TIŢĂ
Acest preparat este foarte rapid şi extrem de gustos, deşi e foarte simplu şi economic. Pregătirea durează doar câteva minute...
Citeşte
9900 vizualizări
0 comentarii
Paste la tavă cu varză și cârnați
Iuliana TIŢĂ
Este un preparat ardelenesc, foarte sățios, gustos și economic, care nu cere mare efort pentru pregătire. Se poate face cu varză...
Citeşte
9944 vizualizări
0 comentarii
Pilaf turcesc “bob cu bob”
Iuliana TIŢĂ
Era în vogă pe la noi pe vremea fanariotă, doar că atunci nu se pregătea din orez, ci din spărtură de alac. Cu timpul, pilaful...
Citeşte
10414 vizualizări
0 comentarii
Cremă mascarpone făcută acasă
Iuliana TIŢĂ
Este în trend, face parte din aproape toate rețetele de dulciuri ”fără foc” atât de căutate în perioada...
Citeşte
9996 vizualizări
0 comentarii
Păpăleac (papă de leacuri)
Iuliana TIŢĂ
Este un amestec foarte vechi folosit la ţară în sudul Moldovei pentru a fi hrăniţi şi lecuiţi totodată copiii care răceau...
Citeşte
9092 vizualizări
0 comentarii
Plăcintă cu spanac (de post)
Iuliana TIŢĂ
Preparatul este rapid şi simplu, dar foarte gustos. Este indicată servirea lui cât este călduţ, pentru a se menţine crocant şi...
Citeşte
15023 vizualizări
0 comentarii
Mâncare bătrânească de cartofi cu leurdă (de post)
Iuliana TIŢĂ
Este foarte uşor de făcut, dar foarte gustoasă. Nu se recomandă a se consuma seara, pentru că dimineaţă vom mirosi foarte puternic...
Citeşte
10642 vizualizări
0 comentarii
Friptura Talianului
Iuliana TIŢĂ
E greu de spus dacă această rețetă foarte populară în ultimul timp este o redescoperire a unei rețete vechi sau o simplă...
Citeşte
4242 vizualizări
0 comentarii
Bulz ciobănesc făcut în casă
Iuliana TIŢĂ
Dacă sunteți amatori de bucate rustice de la stâne, pe bază de brânzeturi și mămăligă, nu e nevoie să așteptați...
Citeşte
10780 vizualizări
0 comentarii
Figurine de turtă dulce
Iuliana TIŢĂ
Decorațiuni delicioase, frumoase, făcute cu propriile mâini pentru cei dragi – figurinele de turtă dulce făcută î...
Citeşte
10166 vizualizări
0 comentarii
Chișca din cartofi
Iuliana TIŢĂ
Preparatul, numit și cârnați de cartofi sau ”cârnați păcăliți”, este de origine rusă sau ucraineană, da...
Citeşte
11344 vizualizări
0 comentarii
Ficăței cu ulei de măsline
Iuliana TIŢĂ
Rețeta este foarte rapidă și atât de simplă, încât orice începător o poate reuși. Este esențial totuși ca...
Citeşte
10630 vizualizări
0 comentarii
Ciorba de iaurt (yayla – rețetă originală turcească)
Iuliana TIŢĂ
Este unul dintre preparatele de care își amintesc cei ce au fost în vacanță pe la turci, dar se găsește și î...
Citeşte
14121 vizualizări
0 comentarii
FOTO
Salata de toamnă cu muștar și hrean
Iuliana TIŢĂ
Arată bine, este dulce-acrișoară, se face relativ ușor și se poate conserva timp îndelungat chiar fără sterilizarea...
Citeşte
10748 vizualizări
0 comentarii
Ardei umpluţi cu varză (muraţi pentru iarnă)
Iuliana TIŢĂ
Murături clasice, acești ardei sunt minunaţi alături de tocane sau fripturi. Arată bine, se pregătesc ușor și au un gus...
Citeşte
13928 vizualizări
0 comentarii
Sărmăluțe în foi de viță cu ulei de măsline (de post)
Iuliana TIŢĂ
Pentru cei obișnuiți să mănânce sarmale fierbinți cu mămăliguță la prânz poate părea incredibil că aceste...
Citeşte
11346 vizualizări
0 comentarii
Zamă de limbă cu hrean şi smântână
Iuliana TIŢĂ
Este un preparat gustos, undeva între supă şi mâncare cu sos mai lung, care se poate servi ca fel unic, pentru că este...
Citeşte
10243 vizualizări
0 comentarii
Prăjiturele ”Frau Brunhilde” (reţeta veche)
Iuliana TIŢĂ
Pentru prăjiturelele tăiate cu diferite forme, care se servesc decorate sau simple de Crăciun, abundă reţetele peste tot. Acesta este...
Citeşte
9817 vizualizări
0 comentarii
Varză nouă cu smântână
Iuliana TIŢĂ
Este o rețetă rapidă și delicioasă de vară, care ne poate ajuta să avem mâncare gătită în casă fără să facem mare...
Citeşte
12096 vizualizări
0 comentarii
Sirop concentrat de nuci verzi
Iuliana TIŢĂ
Poate fi o bază pentru lichior sau se poate folosi ca atare, diluat cu apă ori ceai, ca remediu naturist. Se face din nucile verzi...
Citeşte
14810 vizualizări
0 comentarii
Pate de casa din ficat de pui
Iuliana TIŢĂ
Acest preparat este ideal pentru cei ce doresc să aibă în frigider fără mari eforturi o pastă tartinabilă gustoasă și fără...
Citeşte
4030 vizualizări
0 comentarii
Pandişpan cu banane şi glazură caramel
Iuliana TIŢĂ
Este o prăjiturică din cele ”de familie”, fără multe pretenţii, dar care e şi pufoasă, şi gustoasă, şi destul de...
Citeşte
6511 vizualizări
0 comentarii
Fasole făcăluită sau bătută – versiunea cu afumătură
Iuliana TIŢĂ
Minunată este fasolea bătută pregătită în versiunea sa de post, dar în această variantă este de-a dreptul...
Citeşte
7370 vizualizări
0 comentarii
Prima Pagină
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Meniul zilei
Publicitate
Publicitate
Confectii metalice
Apartamente Iasi
Fonduri UE
Licitaţii
Copiii noştri
Hărţi
HaiHui prin Bucovina
Rezervații naturale
Făgetul Dragomirna
Pădurea Crujana
Rezervații naturale
Locuri care merită vizitate
Codrul secular Giumalău
Locuri de vizitat
Tinovul Poiana Stampei
Stratele cu Aptychus de la Pojorâta
Traseu bicicletă
Păstrăvăria Valea Putnei
Codrul secular Giumalău
Ultima oră: local
19:19:
Teatrul „Matei Vișniec” Suceava, prezent cu două spectacole în selecția Festivalului Național de Teatru
18:53:
Duelul Șomuz – Foresta e capul de afiș al rundei
18:42:
Flutur anunță lansarea proiectului „Poiana Bucovinei” în masivul Rarău, după modelul Poiana Brașov
Alte articole
Ştiri video
Lucian Harșovschi: „Alți 487 de suceveni beneficiază de proiectul de modernizare de la scara blocului”
(1min 29sec)
20 nov 2021
O nouă zonă a cartierului Obcini a fost refăcută și modernizată, inclusiv prin amenjarea a 217 locuri de parcare
(1min 46sec)
16 nov 2021
Cruzime care strânge în spate la un băiat de 14 ani
(2min 1sec)
27 mar 2025
Ziua Lecturii, marcată cu citirea unor frumoase povești, pentru micuții Grădiniței cu program normal Obcini
(4min 42sec)
15 feb 2022
„Prietenie” neobișnuită între un cocoș de munte și un fotograf, în munții Bucovinei
(1min 23sec)
14 apr 2022
Aproape 2000 de suceveni beneficiază de proiectul de modernizare a Sucevei, după refacerea zonei cuprinse între Dom Polski și Primărie
(1min 29sec)
23 nov 2021
Top Articole
Vizitate
Votate
Comentate
Trimise
Infecțiile respiratorii au crescut cu 30 la sută numărul pacienților consultați...
8118 vizite
Cocktail de creveți cu sos de cognac și...
7297 vizite
Limbajul nonverbal la Cătălin Botezatu și Bianca...
3098 vizite
Vremuri de Apocalipsă!
2501 vizite
Crescătorii de animale au venit peste primarul și consilierii locali din...
2275 vizite
Limbajul nonverbal la Cătălin Botezatu și Bianca...
32 voturi
Vremuri de Apocalipsă!
11 voturi
Crescătorii de animale au venit peste primarul și consilierii locali din...
4 voturi
Bursucu’, numai pagubă!
4 voturi
Neculai Miron, primarul din Bosanci, va candida pentru funcția de președinte al...
4 voturi
Crescătorii de animale au venit peste primarul și consilierii locali din...
0 comentarii
Suceveanul Rafael Barac-Bologa a fost ales vicepreședinte al Consiliului...
0 comentarii
Pesta porcină africană a revenit în județ, fiind depistată la un mistreț în...
0 comentarii
Eleve de la Colegiul Militar „Ștefan cel Mare”, pe scena unui concurs național...
0 comentarii
Peste 5.000 de tineri, informați de polițiștii suceveni cu privire la...
0 comentarii
Crescătorii de animale au venit peste primarul și consilierii locali din...
0 trimiteri
Suceveanul Rafael Barac-Bologa a fost ales vicepreședinte al Consiliului...
0 trimiteri
Pesta porcină africană a revenit în județ, fiind depistată la un mistreț în...
0 trimiteri
Eleve de la Colegiul Militar „Ștefan cel Mare”, pe scena unui concurs național...
0 trimiteri
Peste 5.000 de tineri, informați de polițiștii suceveni cu privire la...
0 trimiteri
SONDAJE
Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?
Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează
Detalii
Sondaje vechi
Fotografia zilei
-
fotografie@monitorulsv.ro
Reteta Zilei
Cocktail de creveți cu sos de cognac și portocală
Ingrediente:-1 kg creveți cruzi -100 ml cognac-zeama de la 2 portocale-sos de soia-orez basmatic-unt-verdeață -ulei de măsline Mod de preparareSe decortichează creveții, cozile se pun separat, iar restul de capuri și coji se pun la fiert cu:...
Citeşte