Arhiva
EDITIA CURENTA
PRIMA PAGINA
Stiri locale
Ultima ora local
Editorial
Reportaj
Parerea lui Dan
Cioburi de metafora
LOCAL
Stiri
Interviu
Problema saptamanii
Jurnalist pentru o zi
Balurile Bobocilor
Ce mai citesc tinerii?
RUBRICI
Editorial
Coltul condeierului
Coltul cititorului
Presa veche
Ecologia iubirii
In cautarea raspunsului
Religie
ACTUALITATE
National
International
POLITIC
Local
National
Politica sub lupa
ECONOMIC
Local
National
SPORT
Local
National
International
Fotbal pe paine
CULTURAL
Local
National
Intrebari pentru suflet
Vrednici de Bucovina
Prin padurea de cuvinte
MAGAZIN
Fapt divers
Reteta zilei
Monden
Sanatate
Frumusete
O carte pe zi
PRO sanatate
vineri, 2 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 25 (6735)
ANUNŢURI ONLINE:
•
Societate de Construcții angajează...
•
De vanzare teren si casa veche in...
•
Domn 43, 1,83/ 80, doresc sa cunosc o...
•
Tânăr 37 de ani serios cu situație buna...
•
TOP SCAV SRL, angajeaza secretara, pe...
•
De vanzare proprietate unica situata in...
•
De vanzare proprietate unica situata in...
•
Vând 49 din Business sezonier...
•
Tânăr 37 de ani serios cu situație buna...
•
Tânăr 37 de ani serios cu situație buna...
•
Tânăr 37 de ani serios cu situație buna...
•
Se vinde ansamblu imobiliar de tip...
Acum: 0°C.
La noapte: °C.
Meteo
Anunţuri Online
MonitorulTV
Album Foto
Horoscop
Redacţia
Publicitate
EUR:
5,077 lei
USD:
4,3974 lei
Praz cu măsline
Iuliana TIŢĂ
O excelentă mâncare de toamnă-iarnă, care se pregătește ușor și este foarte gustoasă, e prazul cu măsline. Se poate face atât în versiune de post, caz în care folosim doar ulei la gătit, cât și în versiunea obișnuită, cu puțin unt sau o lingură de smântână adăugate la servit. În ambele variante...
Citeşte
6353 vizualizări
0 comentarii
Reţete precedente (Bucătăria pentru toţi):
Conopidă gratinată (rețetă rapidă)
Iuliana TIŢĂ
Pentru cei ce adoră sufleul de conopidă, dar nu au timp să îl pregătească, această rețetă va recupera, cu minim de efort, o...
Citeşte
6056 vizualizări
0 comentarii
Salată bavareză
Iuliana TIŢĂ
Această salată tinde să se impună alături de obişnuita „salade de boeuf” la mesele festive, adusă, probabil, de...
Citeşte
7076 vizualizări
0 comentarii
Cremă fiartă de smântână cu nuci ( rețeta bunicilor)
Iuliana TIŢĂ
Dacă dorim să facem ”în doi timpi și trei mișcări” o prăjitură foarte gustoasă din foile banale din comerț...
Citeşte
14679 vizualizări
0 comentarii
Negresa de post cu halva şi dulceaţă
Iuliana TIŢĂ
Este o prăjitură foarte uşor de făcut, pentru care doar amestecăm toate ingredientele şi turnăm totul în tavă. Şi gata...
Citeşte
8655 vizualizări
0 comentarii
Pasta crudă de ardei pentru iarnă
Iuliana TIŢĂ
Un adaos savuros și plin de vitamine pentru sosuri, care poate completa cu succes banala pastă de tomate pe timpul iernii se...
Citeşte
9576 vizualizări
0 comentarii
Chiftele din bulgur (fără prăjire sau coacere)
Iuliana TIŢĂ
Sunt o versiune mai uşoară şi foarte economică de chifteluţe gustoase, care se prepară foarte simplu şi rapid. Bulgurul îl...
Citeşte
7660 vizualizări
0 comentarii
Lichiu sau hencleş, plăcintă cu griş şi prune (reţeta autentică săsească)
Iuliana TIŢĂ
I se spune ”plăcintă” nu pentru că ar semăna cu clasicele plăcinte din Moldova şi Bucovina, ci pentru că aşa numesc...
Citeşte
13094 vizualizări
0 comentarii
Tarhana cu legume
Iuliana TIŢĂ
Aceste paste sunt complet diferite de ceea ce se numeşte ”tarhana” prin Banat şi Ardeal. Sunt nişte delicioase paste di...
Citeşte
7452 vizualizări
0 comentarii
Zacusca ”zburată”
Iuliana TIŢĂ
Este o versiune de zacuscă pentru gospodinele mai comode sau care nu pot sta îndelung să amestece în oală. Se face relativ...
Citeşte
6216 vizualizări
0 comentarii
Salată de toamnă (fără sterilizare)
Iuliana TIŢĂ
Este o foarte gustoasă și aspectuoasă combinație de legume, plină de vitamine și ușor de făcut și de păstrat. De fapt, de...
Citeşte
6422 vizualizări
0 comentarii
Salată fină cu pește afumat
Iuliana TIŢĂ
Dacă ne-am cam săturat de ”salade de boeuf”, această rețetă poate fi o descoperire care ne va încânta...
Citeşte
6467 vizualizări
0 comentarii
Supă rece Gazpacho (albă)
Iuliana TIŢĂ
Un răsfăț răcoros pentru zile fierbinți este această rețetă de origini andaluze, care se pregătește repede, este consistentă...
Citeşte
5734 vizualizări
0 comentarii
Îngheţată de casă (fără fierbere)
Iuliana TIŢĂ
Este cremoasă, extrem de gustoasă şi de la această reţetă de bază se poate porni personalizarea după imaginaţie. Nu necesită...
Citeşte
8811 vizualizări
0 comentarii
Spumă de căpşuni cu frişcă şi miere
Iuliana TIŢĂ
E un desert uşor de făcut şi foarte plăcut, potrivit pentru serile calde de primăvară târzie sau chiar pe post de cremă...
Citeşte
6526 vizualizări
0 comentarii
Tocinei ”Fraţii românaşi” (reţetă de la românii din Italia)
Iuliana TIŢĂ
Reţeta de tocinei bucovineni din vechime se pare că a suferit nişte interesante transformări după ce românii au ajuns, cu...
Citeşte
8302 vizualizări
0 comentarii
Ciorbă rapidă de salată verde
Iuliana TIŢĂ
Dacă ne grăbim foarte tare, dacă e cald şi nu ne atrage deloc ideea de a sta cu orele în bucătărie, dar şi dacă vrem u...
Citeşte
6249 vizualizări
0 comentarii
Mazăre cu muștar (rețetă rapidă)
Iuliana TIŢĂ
Preparatul este rapid, deloc dificil, gustos și se poate pregăti deopotrivă în versiune de post sau în cea cu adaos de...
Citeşte
6314 vizualizări
0 comentarii
Ochiuri cu urzici
Iuliana TIŢĂ
Acest preparat este prin excelenţă o mâncare specifică primăverii, dar cei ce au avut inspiraţia să congeleze urzici proaspete...
Citeşte
5785 vizualizări
0 comentarii
Salată italiană cu pâine uscată (panzanella), versiune de post
Iuliana TIŢĂ
Dacă ne plac crutoanele sau pur și simplu ne place să înmuiem miez de pâine în sosul rămas de la salata de roșii...
Citeşte
6878 vizualizări
0 comentarii
Pască fără aluat (cu brânză de vacă)
Iuliana TIŢĂ
Este o combinaţie între sufleu şi pască, născută probabil din faptul că doamnele nu mai au timp să dichisească...
Citeşte
12560 vizualizări
0 comentarii
Cir de cereale (dulce sau sărat)
Iuliana TIŢĂ
Dacă ne dorim un preparat rustic rapid, gustos, care să ne încălzească și să ne dea energie într-o seară de iarnă...
Citeşte
6775 vizualizări
0 comentarii
Mucenici fără drojdie (de post)
Iuliana TIŢĂ
Dacă nu ştim care e diferenţa, ei bine, e cam aceeaşi ca între pâine dospită clasică şi pâinea rapidă cu...
Citeşte
8324 vizualizări
0 comentarii
Tort “Baron” cu jeleu şi fructe
Iuliana TIŢĂ
În ciuda denumirii pompoase, este poate cel mai rapid şi simplu desert posibil, de post, dar spectaculos. E ideal când apa...
Citeşte
6743 vizualizări
0 comentarii
Muştar de casă
Iuliana TIŢĂ
Puţini sunt cei care nu asociază mititeii, salamul, hotdog-ul sau chiar ouăle fierte cu sos de muştar. Suntem obişnuiţi să îl...
Citeşte
7052 vizualizări
0 comentarii
Dovleci pane, umpluți
Iuliana TIŢĂ
Dacă ne plac deopotrivă dovleceii pane și cei pregătiți la cuptor cu brânză, dacă îi vrem deopotrivă crocanți, da...
Citeşte
6138 vizualizări
0 comentarii
Tarta Tatin înaltă (reţeta franceză originală)
Iuliana TIŢĂ
Tarta Tatin este unul dintre deserturile clasice şi celebre ale lumii, care are două mari calităţi pentru gospodina de azi &ndash...
Citeşte
8993 vizualizări
0 comentarii
Pui cu țelină
Iuliana TIŢĂ
Este o mâncare foarte sănătoasă, revigorantă și aromată. Singurii care nu o vor iubi sunt cei ce nu preferă gustul special al...
Citeşte
6073 vizualizări
0 comentarii
Gutui cu caimac (desertul sultanei)
Iuliana TIŢĂ
Cei ce au îndrăgit serialele istorice turceşti au remarcat, probabil, că frumoasele vremii şi mai ales sultanele aveau ca dese...
Citeşte
7092 vizualizări
0 comentarii
“Grisine” de pui cu caşcaval
Iuliana TIŢĂ
O gustărică uşor de făcut, rapidă şi delicioasă este dorită de orice gazdă bună pentru oaspeţii veniţi pe neaşteptate...
Citeşte
5960 vizualizări
0 comentarii
Țigări de foi (versiunea dulce cu cremă de vanilie)
Iuliana TIŢĂ
Un desert rapid, foarte interesant, crocant și surprinzător, în bună parte de inspirație marocană, dar cu ingrediente banale...
Citeşte
7071 vizualizări
0 comentarii
Budinca de pâine cu unt și vișine
Iuliana TIŢĂ
Este exact genul de preparat absolut delicios, dar care se prepară din... resturi. Pâine care a rămas neconsumată de 3-7 zile și...
Citeşte
6726 vizualizări
0 comentarii
Supa de pasăre pentru cei răciți ( ”aspirina evreiască”)
Iuliana TIŢĂ
Este o supă de pasăre foarte concentrată, care se folosea mult în trecut pentru a ajuta persoanele mai fragile, bolnăvicioase...
Citeşte
8310 vizualizări
0 comentarii
Vărzări (de post)
Iuliana TIŢĂ
Vărzările sunt plăcinte cu varză. La ţară, gospodinele nu prea au timp să pregătească bucate de post, a căror preparare cere...
Citeşte
10956 vizualizări
0 comentarii
Prăjitură cu portocale (de post)
Iuliana TIŢĂ
Simplă, rapidă, gustoasă și ușor de păstrat la temperatura camerei zile în șir. Aceasta este una dintre rețetele vechi ce...
Citeşte
7099 vizualizări
0 comentarii
Ardei umpluți cu varză (de post)
Iuliana TIŢĂ
Se pregătesc repede și sunt foarte gustoși. Se pot prepara cu ardei proaspeți sau din cei conservați în saramură ori soluție...
Citeşte
6828 vizualizări
0 comentarii
Tort de clătite cu banane
Iuliana TIŢĂ
Un tort neobișnuit, care poate părea unora prea simplu, prea ”pentru leneși”. Este însă absolut savuros, nu are...
Citeşte
7180 vizualizări
0 comentarii
Sarmale cu orez şi hrişcă (de post)
Iuliana TIŢĂ
Pentru aceia dintre noi care consideră cam fad gustul sărmăluţelor de post, această combinaţie va aduce un plus de aromă...
Citeşte
10395 vizualizări
0 comentarii
Salată libaneză cu pătrunjel (de post)
Iuliana TIŢĂ
Denumirea originală a acestui fel de mâncare simplă cu bulgur este ”tabbouleh” şi chiar dacă este un prepara...
Citeşte
9770 vizualizări
0 comentarii
Varză cu carne tocată
Iuliana TIŢĂ
Nu, nu e varza ca la Cluj, aceea e cu straturi alternative. Nici sarmale desfăcute nu se poate chema, pentru că nu include orez. Este o...
Citeşte
10371 vizualizări
0 comentarii
Verze roz
Iuliana TIŢĂ
Dacă ne plac murăturile nu doar gustoase, ci mai ales aspectuoase, această conservă de varză pentru iarnă va fi o bucurie şi la...
Citeşte
6085 vizualizări
0 comentarii
Chisăliţă de prune
Pentru cei neobişnuiţi cu feluri principale dulci, chisăliţa, care este ca un compot dens, poate părea o alegere ciudată. Ca să...
Citeşte
10071 vizualizări
0 comentarii
Salată de vinete cu iaurt şi susan
Iuliana TIŢĂ
Este o versiune mai uşoară şi mai fină a clasicei noastre salate de vinete. Spre deosebire de varianta obişnuită, aceasta, folosită...
Citeşte
7157 vizualizări
0 comentarii
Sos pentru iarnă cu gogoşari şi mere
Iuliana TIŢĂ
Este savuros, acrişor şi dulce simultan, are o culoare portocalie superbă şi este un preparat foarte versatil. În mai puţin de...
Citeşte
8326 vizualizări
0 comentarii
Diresală ( rețeta mamei Olga Smucilă din Vama)
Iuliana TIŢĂ
Este o supă deasă țărănească de prin Bucovina, unde generații de copii rumeni în obrăjori se pot lăuda că au crescu...
Citeşte
11546 vizualizări
0 comentarii
Morcovi acrişori cu nuci
Iuliana TIŢĂ
Este un preparat rafinat, dulce-acrişor, cu note arabe conferite de condimente, care nu necesită preparare termică, dar poate...
Citeşte
6065 vizualizări
0 comentarii
Ardei pentru umplut conservați cu aspirină
Iuliana TIŢĂ
Dacă suntem mari amatori de ardei umpluți și dacă nu vrem să renunțăm nici iarna la acest preprat, o alternativă la ardeii scumpi...
Citeşte
11069 vizualizări
0 comentarii
Negresă cu gem şi bezea
Iuliana TIŢĂ
Este o prăjitură de casă simplă, din cele pe care le facem cu mult drag şi în cantităţi măricele pentru familie. Şi care se...
Citeşte
8146 vizualizări
0 comentarii
Ardei copţi cu smântână
Iuliana TIŢĂ
Este o reţetă rustică simplă, din categoria ”ca la bunica”. Se pregăteşte uşor, fără multe ingrediente, da...
Citeşte
9922 vizualizări
0 comentarii
Prăjitura răzuită
Iuliana TIŢĂ
Probabil că este printre cele mai economice și ușor de făcut prăjituri de casă, dar în același timp este foarte spornică și...
Citeşte
8139 vizualizări
0 comentarii
Prima Pagină
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Meniul zilei
Publicitate
Publicitate
Confectii metalice
Apartamente Iasi
Fonduri UE
Licitaţii
Copiii noştri
Hărţi
HaiHui prin Bucovina
Rezervații naturale
Făgetul Dragomirna
Pădurea Crujana
Rezervații naturale
Locuri care merită vizitate
Codrul secular Giumalău
Locuri de vizitat
Tinovul Poiana Stampei
Stratele cu Aptychus de la Pojorâta
Traseu bicicletă
Păstrăvăria Valea Putnei
Codrul secular Giumalău
Ultima oră: local
18:44:
Centrala de termoficare a Bioenergy Suceava, la un pas de a fi închisă
15:37:
Donaţie de carte pentru elevi din Republica Moldova
14:02:
Concursul de creaţie literară „100 de ani în 1000 de cuvinte” pentru elevi
Alte articole
Ultima oră: naţional - internaţional
15:48:
Comisia Europeană va lansa o campanie de testare a produselor alimentare, pe fondul acuzaţiilor privind standardele duble
14:10:
Cum va fi vremea în acest weekend: ploi, ninsori şi vânt puternic
14:09:
Olguţa Vasilescu: În sistemul bugetar nu ar trebui să avem angajaţi part-time
Alte articole
Ştiri video
„Prietenie” neobișnuită între un cocoș de munte și un fotograf, în munții Bucovinei
(1min 23sec)
14 apr 2022
Tabără militară amenajată de americani lângă județul Suceava, la granița cu Ucraina
(52sec)
17 feb 2022
O nouă zonă a cartierului Obcini a fost refăcută și modernizată, inclusiv prin amenjarea a 217 locuri de parcare
(1min 46sec)
16 nov 2021
Răfuială între adolescenți
(1min 8sec)
30 apr 2025
Lucian Harșovschi: „Locul animalelor nu este pe stradă!”. Adăpostul și sterilizarea, soluții civilizate
(3min 34sec)
31 ian 2022
Aproape 2000 de suceveni beneficiază de proiectul de modernizare a Sucevei, după refacerea zonei cuprinse între Dom Polski și Primărie
(1min 29sec)
23 nov 2021
Top Articole
Vizitate
Votate
Comentate
Trimise
Scene porno, oferite la meniul zilei unor clienţi ai unui restaurant din...
13932 vizite
Praz cu măsline
6353 vizite
Autobuzele TPL, blocate la mall din cauza unui leneș care a lăsat mașina în...
5390 vizite
Centrala de termoficare a Bioenergy Suceava, la un pas de a fi...
4931 vizite
Comisarul-șef Ioan Nichitoi, absolvit de răspundere penală în dosarul în care a...
4914 vizite
O familie din Râşca aniversează, astăzi, 60 de ani de la...
15 voturi
Tot mai marele guvern al unei Românii tot mai...
6 voturi
Scene porno, oferite la meniul zilei unor clienţi ai unui restaurant din...
6 voturi
Întâmpinarea Domnului, credincioşie şi bucurie...
4 voturi
S-au prescris faptele!
3 voturi
Scene porno, oferite la meniul zilei unor clienţi ai unui restaurant din...
1 comentariu
Primăria Fălticeni va hrăni zilnic lebedele care iernează pe iazurile din acest...
0 comentarii
Buget de trei milioane de lei pentru susţinerea sporturilor de către Primăria...
0 comentarii
Simularea evaluării naţionale începe pe 5 martie, iar cea a bacalaureatului pe...
0 comentarii
Ziua Mondială a Zonelor Umede, marcată astăzi la APM...
0 comentarii
Scene porno, oferite la meniul zilei unor clienţi ai unui restaurant din...
0 trimiteri
Primăria Fălticeni va hrăni zilnic lebedele care iernează pe iazurile din acest...
0 trimiteri
Buget de trei milioane de lei pentru susţinerea sporturilor de către Primăria...
0 trimiteri
Simularea evaluării naţionale începe pe 5 martie, iar cea a bacalaureatului pe...
0 trimiteri
Ziua Mondială a Zonelor Umede, marcată astăzi la APM...
0 trimiteri
SONDAJE
Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?
Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează
Detalii
Sondaje vechi
Fotografia zilei
-
fotografie@monitorulsv.ro
Reteta Zilei
Praz cu măsline
O excelentă mâncare de toamnă-iarnă, care se pregătește ușor și este foarte gustoasă, e prazul cu măsline. Se poate face atât în versiune de post, caz în care folosim doar ulei la gătit, cât și în versiunea...
Citeşte