„Amintire din munţii Bucovinei”
„Câmpulungul are una din cele mai frumoase şi mai romantice posiţii în munţii Bucovinei. De o parte şi de altă parte, încunjurat de mulţi munţi înalţi şi păduratici, el se întinde şi se desfăşoară în dreapta râului Moldovei pe un şes îngust, dar pitoresc, într’o lungime de 9 km. De aici vine şi numele oraşului. Dar’ în dreapta şi în stânga munţii sunt curmaţi de pârae sburdalnice şi pe ţărmurile lor oraşul se resfiră în dreapta şi în stânga şi cuprinde şi aceste fundoae romantice şi pline de farmec, şi formează astfel atinenţele Corlăţeni, Valea-Sacă şi Isvorul-Alb”.
„Revista Politică”, Anul II, nr. 13, Suceava, Noemvre 1887.
„Nu mai sunt locuri la internat”
„Năvălesc elevii în internatul <Protoiereu Vasile Cocârlă> şi tare ni-i inima rea că nu-i putem primi pe toţi deoarece nu mai sunt locuri. Acelaşi lucru a fost şi anul trecut. Şi cu neplăcere ne aducem aminte, când, în alţi ani, elevii fugeau de internat ca dracul de lămâie. Cu arcanul trebuia să-i prinzi pe bursieri şi să-i aduci la „Vasile Cocârlă”.
„Suceava”, Anul II, nr. 43, 20 Noiembrie 1937.
„Schimbul de onoare”
„De dimineaţă, o pîclă deasă stăruia deasupra munţilor. În vale conturul fabricii de cherestea se zărea vag, nedesluşit. De departe însă se auzea zgomotul înfundat al gaterelor şi şuieratul ascuţit al circularelor. În ziua aceea, la UIL Falcău-Rădăuţi se desfăşura schimbul de onoare organizat în cinstea zilei de 7 Noiembrie. Seara, cînd s-a făcut bilanţul realizărilor, bucuria a cuprins inimile muncitorilor care au aflat că planul producţiei globale a fost îndeplinit în proporţie de 111 la sută, că peste plan au fost daţi 51 mc cherestea răşinoase”.
„Zori Noi”, Anul XIII, nr. 3400, Suceava, Joi 6 noiembrie 1958.