Noi vă vom demonstra că în 16 ani aţi făcut foarte puţine lucruri, cu bani foarte mulţi, care au dezvoltat doar Asociaţia familială Mîrza şi copiii şi au adus în paragină judeţul Suceava.
Care este valoarea patrimoniului public şi privat al judeţului, ipotecat la bănci şi ce valoare a acestui patrimoniu mai este liber de sarcini pentru viitoarele cofinanţări necesare proiectelor ce se vor depune pentru atragerea de fonduri europene?
Din portofoliul de proiecte prezentat de Consiliul Judeţean, în vederea promovării lor, lipsesc cu desăvârşire proiectele pentru sprijinirea mediului de afaceri. Ce strategie de dezvoltare a unui judeţ poate fi viabilă fără sprijinirea mediului de afaceri ?
Ce ne puteţi spune despre investitorii americani care în 2004 au dorit să modernizeze aeroportul Suceava şi au plecat la Bacău, investind acolo, datorită faptului că, din motive obscure, nu aţi acceptat colaborarea?
Pentru ce tipuri de drumuri din judeţul Suceava are atribuţii Consiliul Judeţean să facă lucrări de asfaltare şi ce număr de kilometri totalizează acestea?
Gavril Mîrza încearcă să înduioşeze electoratul cu realizările sale în domeniul asistenţei sociale.
Cea mai mare “realizare” a fost numirea domnului Straton Gheorghe ca director executiv la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Imediat după primirea lui Straton în 2005, majoritatea preţurilor la achiziţii de produse alimentare pentru centrele de asistenţă socială s-au dublat sau chiar s-au triplat.
Contractul de execuţie al lucrărilor la Centrul de Recuperare şi Reabilitare de la Mitocul Dragomirnei interzice prin proiect efectuarea de lucrări suplimentare.
De ce l-aţi obligat, domnule Mîrza şi domnule Straton, pe directorul numit de dumneavoastră (Economu Valerian) să achite aproape 2 miliarde lei pe lucrări suplimentare, care nici măcar nu au fost executate ?
Se ştie că pentru întreţinerea unui copil din centrul de plasament Consiliul Judeţean a alocat între 20 şi 30 milioane lei vechi lunar, în timp ce pentru un copil aflat în asistenţă maternală se alocă 12 milioane lei vechi.
De ce s-au alocat sume uriaşe pentru centrele de plasament şi cumpărarea de apartamente la preţ dublu faţă de preţul pieţei, dar nu s-au organizat cursuri de formare profesională pentru asistenţi maternali, soluţie care ar fi creat condiţii mult mai bune pentru copii, precum şi noi locuri de muncă ?
Pentru rezultatele „deosebite” în îmbunătăţirea asistenţei sociale, domnul Gavril Mîrza l-a răsplătit pe Straton Gheorghe (de altfel acesta fiind rudă mai îndepărtată cu “Molahu” Mîrza), cu un autoturism Toyota Avensis, în valoare de aproximativ 30.000 de euro, cumpărat din banii Consiliului Judeţean, în urmă cu vreo 2 luni, pe care acesta încă nu l-a ridicat de la dealer, aşteptând să treacă mai întâi alegerile de la 1 Iunie...
Din respect pentru alegători sperăm ca măcar în ultimele zile de campanie să răspundeţi întrebărilor noastre şi să nu vă mai ascundeţi în spatele unor aşa-zis publicişti, imorali, care şi-au publicat toată viaţa inepţiile doar pe banii Consiliului Judeţean.
Avem o mare nelinişte: oare Strategia de dezvoltare a judeţului Suceava este elaborată tot de Ion Drăguşanul?
Biroul de presă PD-L Suceava
(23 mai 2008, 14:17:24