Tiberiu COSOVAN, Florin PAIU
„Schiţă din viaţa militară”
„Era înainte de Paşti. În casarmă era o mişcare generală, totul era pe picioare. Unii măturau, alţii băteau, unii aşedau în ordine armele şi muniţiile de răsboiu, alţii mobilele casărmii. Cu toată această activitate febrilă domnea o adâncă tăcere întreruptă numai de regulatul şi cadenţatul sgomot al frecăturilor de pae, cu cari vre-o câţi-va <leaţi> se munciră, după ordinele caporalului de gardă, a scoate <sânge din podele>...Cam pe la miezul nopţii se sfârşise cu această activitate; pretutindenea o curăţeniă esemplară, paturile în o desăvârşită ordine, monturile întinse pe scândurile de căpătâiu, armele strălucinde la locul lor”.
„Patria”, Anul II, nr. 116, Cernăuţi, Duminecă în 5/17 Aprilie 1898.
Societatea „Fuiorul Românesc” şi-a deschis birou la Suceava
„Suntem informaţi că, în anul acesta, se va construi o fabrică pentru prelucrarea inului şi a cânepii în judeţul nostru, iniţiativa fiind luată de Ministerul de Agricultură. În acest scop s’a înfiinţat Societatea <Fuiorul Românesc> pentru industrializarea plantelor textile. În oraşul Suceava această societate a deschis un birou de informaţiuni şi de distribuire a seminţelor de in şi de cânepă.
„Suceava”, Anul III, nr. 36, Aprilie 1937.
„Plantări de puieţi”
„În primăvara aceasta, în oraşul Suceava - în parcuri, pe străzi şi în împrejurimi - se vor planta peste 50.000 puieţi de diferite esenţe. Iniţiativa a fost luată încă din toamna trecută de către organizaţia judeţeană de Partid. Ea a izvorît din necesitatea de a se împiedica surparea coastelor abrupte de la Cetate, Şipote şi Zamca spre Iţcani, cît şi din motive de înfrumuseţare a oraşului”.
„Lupta poporului”, Anul III, nr. 514, Suceava, Aprilie 1949.
Articol salvat de pe v3.monitorulsv.ro, ediţia din 28 Aprilie 2025.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.