Monitorul de Suceava

Șalăul meu

 

Curăță șalăul, crestează-l în mai multe locuri, tăvălește-l în făină, apoi așaza-l într-o tavă sau într-o cratiță și toarnă peste el zeamă de lămâie, sare piper si pătrunjel tocat.

Într-o cratiță pui una sau două cepe tocate - după mărimea șalaului -, doi căței de usturoi striviți, unt proaspăt, sare, piper. Umpli cu un pahar de vin alb și câteva linguri de sos de pătlăgele roșii. Acest sos îl torni peste șalău. Apoi presari pesmet și torni unt topit pe deasupra. Să se coacă la cuptor cam 15-20 de minute. Mai pune și ciuperci, pe care le-ai fiert deodată cu racii.

Antena Satelor



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 24 Aprilie 2015.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.