4 porţii - 25 minute
Curăţaţi cartofii de coajă, spălaţi-i, ştergeţi-i şi tăiaţi-i în rondele cu grosimea de 3 - 4mm. Treceţi-i de câteva ori prin făină, până când sunt pe amândouă părţile bine înfăinaţi. Ungeţi o tigaie rotundă cu ulei şi tapetaţi–o cu rondelele de cartofi. Prăjiţi cartofii în ulei pe amândouă părţile, până devin crocanţi. Eliminaţi o parte din ulei, aşezaţi cartofii în strat uniform în tigaie şi deasupra lor turnaţi ouăle bine bătute, condimentate cu sare şi piper. Acoperiţi tigaia şi ţineţi-o la foc mic, până când se frige omleta pe o parte. Întoarceţi omleta pentru a o frige şi pe cealaltă parte. Serviţi omleta fierbinte cu salată de roşii cu usturoi.
Articol salvat de pe v3.monitorulsv.ro, ediţia din 07 Ianuarie 2008.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.