Cosmin ROMEGA
Peisajul de iarnă târzie din Parcul Național Călimani este însuflețit de câțiva “locuitori” ai pădurilor, în imaginile video surprinse de camerele de supraveghere amplasate de rangeri.
Un cavaler al înălțimilor - cocoșul de munte, o veveriță cu o coadă imensă și foarte stufoasă, dar și un tânăr cerb sunt ”vedetele” din pădure, surprinse în imagini inedite.
Pădurile din Parcul Național Călimani asigură un habitat sănătos pentru numeroase specii, inclusiv carnivore mari, aici având asigurate toate condițiile de liniște, hrană și adăpost.
Parcul Național Călimani, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva are o suprafață de 24.556 de hectare și se întinde pe raza județelor Suceava, Mureș, Bistrița-Năsăud și Harghita.
Conform Planului de Management, în Zonele de Protecție Strictă și Integrală, unde intervenția umană este interzisă, sunt incluse 16.808,4 hectare, iar în Zona de Conservare Durabilă, ”tampon”, se află 7.747,3 hectare.
Articol salvat de pe v3.monitorulsv.ro, ediţia din 24 Aprilie 2025.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.