Cristina RUSU
Ieri, managerul general al spitalului fălticenean, dr. Adrian Sigmund, a arătat că ancheta administrativă a ajuns la final, iar concluzia este că medicul Humă nu poate fi tras la răspundere întrucât s-a prezentat cu martori care i-au susţinut afirmaţiile, şi anume că Gheorghe Isăilă a fost externat la cerere şi nu la recomandarea sa.
Varianta medicului Humă, susţinută de asistenţii de serviciu
Deşi nu a putut proba cu acte că tânărul a solicitat să plece acasă, pe documentele încheiate la părăsirea spitalului neapărând semnătura lui Isăilă, care să confirme acest lucru, declaraţia asistentei şefe şi a asistentului de serviciu în ziua cu pricina, cum că externarea s-a produs la cerere au avut câştig de cauză.
În acest context, infecţionistul Cristian Humă a fost absolvit de orice vină şi a scăpat de o sancţiune pe linie administrativă, superiorii săi considerând că moartea tânărului de 21 de ani a fost un „caz regretabil”.
Decesul lui Gheorghe Isăilă rămâne, însă, în continuare în atenţia factorilor de decizie, Colegiul Medicilor anunţând joi că, la sesizarea scrisă a familiei, a dispus o anchetă. Cercetările derulate de acest for vor stabili dacă dr. Humă a greşit sau nu din punct de vedere profesional atunci când a gestionat acest caz.
Gheorghe Sergiu Isăilă a murit în prima parte a lunii octombrie, într-o clinică din Iaşi, de la o banală amigdalită, după ce iniţial a fost tratat în spitalul din Fălticeni, de către medicul infecţionist Cristian Humă.
Articol salvat de pe v3.monitorulsv.ro, ediţia din 25 Octombrie 2008.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.